Banner 980x90

Rīgas Jūgendstila muzejā norisinās Dzejas dienas un Eiropas kultūras mantojuma dienas

Kad visā Latvijā norisinās straptautiskais festivāls Dzejas dienas, rīdziniekus un pilsētas viesus uz Dzejas mēnesi aicina Rīgas Jūgendstila muzejs. Muzejā katru dienu darbosies interaktīvs dzejas galds, piedāvāsim īpašas literārās ekskursijas un kopā svinēsim Eiropas kultūras mantojuma dienas. 
Skolēnus gaidīsim uz jau populāro programmu "Viena klase - viena biļete".

Visu septembri muzejā darbosies interaktīvs dzejas galds. Jebkurš apmeklētājs varēs piesēst pie autentiska rakstāmgalda, kas piederējis vienam no ievērojamākajiem 20.gs.sākuma arhitektiem Maksam Šervinskim, un iejusties radoša cilvēka lomā. Tāpat kā simts gadus senā septembra dienā būs iespēja pašķirstīt Apskatu un Zalkti, pabūt Dzejas dārzā, iepazīt Vairāku vēl tautai nepazīstamu dzejnieku dzejas un baudīt Dzīves skūpstus. Minētās un vēl citas grāmatas muzejā eksponētas pirmoreiz. Rodot iedvesmu pagātnes dzejdaru veikumā, ikkatrs pats varēs pierakstīt savu dzejoli, eseju vai novēlējumu, ko saglabāsim muzejā.

Par godu Dzejas dienām Rīgas Jūgendstila muzejs sagatavojis īpašu literāru ekskursiju. Tās laikā no cita skatu punkta iepazīsim arhitekta K. Pēkšēna dzīvokli un mēģināsim pietuvoties literārajam salonam, kas savulaik bija populārs Rīgas inteliģences aprindās. Ekskursijas notiks 7.,9.,14. un 16.septembrī plkst.16.00 vai citā laikā, iepriekš piesakoties.

12.septembrī Rīgas Jūgendstila muzejā atzīmēsim Eiropas kultūras mantojuma dienas. No plkst.10.00 līdz plkst.12.00 kultūras mantojuma dienu dalībniekiem, speciālistiem un visiem interesentiem ieeja muzejā būs bez maksas. Ar devīzi "Kultūras mantojums - mūsdienu izaicinājums" no 11. līdz 12.septembrim visā Latvijā norisinās Eiropas kultūras mantojuma dienas, kurās kā viens no objektiem iekļauts arī Rīgas Jūgendstila muzejs. Šī atzinība paver jaunus aspektus muzeja attīstībā.

Rīgas Jūgendstila muzeju vasaras trīs mēnešos apmeklējuši vairāk kā 7400 interesenti, no kuriem vairāk kā 5000 bijuši ārzemju tūristi (galvenokārt no Vācijas, Francijas, Skandināvijas valstīm un Nīderlandes). Savukārt, rudens-ziemas sezonā īpaši gaidām pašmāju ciemiņus.

Rīgas Jūgendstila muzejs atrodas Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas).

Muzejs atvērts no plkst.10.00 līdz plkst.18.00 katru dienu, izņemot pirmdienas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)