Banner 980x90

Rīgas kinostudija pārdota izsolē

Strīdā starp Rīgas kinostudijas un tās zemes īpašniekiem vairs nevar saprast, kuri ir labie un kuri sliktie. Skaidrs vien tas, ka vecā kindžene vēl ilgi nevarēs kalpot par Latvijas kinoindustrijas mugurkaulu un varbūt arī nekad vairs par tādu nekļūs, raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai".

29.oktobrī kinostudijas ēkas izsolē iegādājās ar zemes īpašniekiem - firmu Šmerļa terases - saistīts uzņēmums, taču gaidāms, ka izsoles akta apstiprināšana tiesā iestrēgs un piepulcēsies pārējām tiesvedībām, kas rosinātas šai stāstā. Kinostudijas īpašumi - šķūņi, ēkas, filmēšanas paviljoni, dekorāciju cehi - pārdoti par 1 287 000 latu uzņēmumam SIA Leasing & Factoring AB.

Lai jaunais īpašnieks varētu ieiet savā pirkumā, izsoles akts jāapstiprina tiesā. Tiesu izpildītājs Raimonds Mežiņš laikrakstam prognozē, ka šī procedūra varētu ieilgt uz gadiem diviem: "Noteikti vēl nekas nav beidzies. Te katrs pavērsiens pāraug jaunā strīdā." Konflikta būtība ir it kā pastāvošais zemes nomas parāds. 

Uzņēmuma Leasing & Factoring AB pārstāvis Aigars Brečs laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai" apgalvo, ka jaunais īpašnieks pirmām kārtām interesēsies par kino taisīšanas iespējām. Tas esot loģiski, jo īpašums tam ir piemērots, turklāt arī izsoles noteikumos kino ir iestrādāts kā obligāts punkts. Jau tagad zemes īpašniekiem nākot sadarbības piedāvājumi no citu valstu studijām, taču nākoties atteikt. Rīgas kinostudija pašlaik neesot spējīga taisīt kino. Tai nav naudas un tai jātiesājas. A. Breča vērtējumā kinostudijas infrastruktūra šobrīd ir vien ķieģeļu krāvums un tāda tā paliks, kamēr ēkas un zeme nepiederēs vienam īpašniekam vai vismaz īpašnieku grupai. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)