Banner 980x90

Rīgas Latviešu biedrība dzēš nodokļu parādus un aktīvi turpina attīstības programmu

Rīgas Latviešu biedrība (RLB), neatlaidīgi, soli pa solim realizējot nospraustos mērķus, aktīvi risina savas saimnieciskās problēmas un turpina realizēt plānoto attīstības programmu. Šobrīd Rīgas Latviešu biedrības vadība īpašu uzmanību velta saimnieciskās darbības uzlabošanai, sakārtošanai un neatlaidīgi meklē risinājumus ilgtspējīgai un progresīvai biedrības pastāvēšanai. 
RLB pilnsapulcē, Domes un Valdes sēdēs plānotās ieceres tagad tiek pakāpeniski realizētas. RLB ikmēneša bilance uzrāda pozitīvus rādītājus: saimnieciskā krīze ir pārvarēta - vairs neejam mīnusā un spējam nopelnīt. 1.oktobrī ir nokārtotas parādsaistības ar valsti - dzēsts viss nodokļu parāds. Ir apmaksāti parādi arī citiem pakalpojumu piegādātājiem un sniedzējiem.

Rīgas Latviešu biedrība ir saņēmusi SEB bankas finansējumu - kredītu, kas apliecina ne vien tās uzticību, bet arī biedrības tālākā attīstības plāna novērtējumu.

Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Čaklais: "Protams, arī mēs esam kļuvuši ļoti pragmatiski. Aizņemta nauda nav nopelnīta nauda. Un Rīgas Latviešu biedrība to ļoti skaidri apzinās. Bet nevaram stāvēt uz vietas, gaidīt un cerēt, ka kāds aiz žēlastības mums palīdzēs. Esam izvēlējušies aktīvo ceļu - meklēt, mudināt, iniciēt, veidot un attīstīt. Tas attiecas gan uz mūsu biedriem un darbiniekiem, gan sadarbības partneriem un uz visu valsti kopumā. Mēs aktivizējamies, sākam un gūstam rezultātus. To pierāda arī SEB bankas vērtējums un atbalsts. Paldies viņiem par to! Mūsu saimnieciskā darbība sakārtojas, esam gatavi jauniem radošiem projektiem un izaicinājumiem. RLB ir jābūt uz aktīvu dzīvi aicinošai un tāda tā būs! "

Rīgas Latviešu biedrība ir sabiedriska organizācija, kas nesaņem ne valsts, ne pašvaldības dotācijas, un tās ienākumus pamatā veido ieņēmumi no telpu nomas. Sniegtais finansējums dod iespēju sakārtot un pārveidot RLB nama sētas korpusu, kā arī operatīvi uzlabot nama tehnisko stāvokli, līdz ar to palielinot RLB saimniecisko potenciālu.

Nokārtotās parādsaistības biedrībai paver plašas iespējas: aktivizēt darbību gan saimnieciskajā, gan kultūras laukā, pieteikties kultūras projektu un Eiropas Savienības projektu konkursos, ko līdz šim liedza nodokļu parādi.

Rīgas Latviešu biedrība jauno darba sezonu uzsākusi, strādājot pie Rīgas Latviešu biedrības nama telpu uzlabošanas un atjaunotnes, plānojot priecēt apmeklētājus arī ar interesantām kultūras programmām un notikumiem. Galvenie no tiem - rakstniekam un komponistam Marģerim Zariņam veltīta kultūras programma "Gaismu Sauca" 16.oktobrī, svinīgi koncerti Lācplēša dienā un valsts svētku nedēļā, biedrības 142.dzimšanas dienas svētki 12.novembrī.

Rīgas Latviešu biedrība jūt savu biedru un sabiedrības atbalstu, darba un ieceru pozitīvu novērtējumu, redz, ka arvien vairāk cilvēku nāk talkā, iesaistās Rīgas Latviešu biedrības darbā (šogad RLB biedru rindas papildinājuši 164 jauni biedri) un biedrības mērķu realizēšanā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)