Banner 980x90

Rīgas Latviešu biedrības namā otrajā adventē izskanēs koncerts "Adventa gaismā"

Rīga, 29.nov., LETA. Rīgas Latviešu biedrības namā 9.decembrī plkst.15 notiks ikgadējais koncerts "Adventa gaismā", kurā uzstāsies profesionāli mūziķi, Latvijas mūzikas skolu audzēkņi un dažādi kolektīvi, aģentūru LETA informēja biedrības pārstāve Oksana Svikle.

Koncertā piedalīsies Kristīne Gailīte (soprāns), Kaspars Zemītis (ģitāra), Katrīna Kivleniece (saksofons), Virdžīnija Laube-Vītiņa (sitaminstrumenti), kā arī vairāki Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas kolektīvi - meiteņu koris "Vivace", diriģentes Andra Fenhane un Alise Koknēviča-Upīte, flautu kvartets "Con Anima", mākslinieciskā vadītāja Inga Grīnvalde, koklētāju ansamblis, mākslinieciskā vadītāja Teiksma Jansone un kamerorķestris "Armonico". Pasākumu vadīs muzikoloģe Auriga Jermaka.

Programmā iekļauti Jēkaba Mediņa. Filipa Butala, Zigmara Liepiņa, Ilzes Arnes un Jāņa Lūsēna skaņdarbi. Tāpat pasākumā pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Romualda Jermaka "Koncerts ģitārai un kamerorķestrim".

"Vairāku gadu garumā koncertu programmās regulāri tiek iekļauta latviešu klasiķu un mūsdienu komponistu oriģinālmūzika, latviešu tautasdziesmu apdares, kā arī pasaules mūzikas akadēmisko žanru pērles un populāru melodiju instrumentācijas. Tas dod iespēju mūsu koncertu apmeklētājiem iepazīties ar Eiropas kultūras mantojumu, dzirdēt dažādu laikmetu un mūzikas žanru skaņdarbus gan jauno, daudzsološo talantu, gan pieredzes bagātu un profesionālu mūziķu sniegumā," gaidāmo koncertprogrammu aprakstīja pasākuma idejas autors, diriģents Normunds Dreģis.

Koncertu atbalsta Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, kā arī Latvijas Ordeņu brālība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)