Banner 980x90

Rīgas Motormuzejā būs apskatām izstāde "Esmu cilvēks - brīvs un patstāvīgs!"

Mūsdienu spraigajā dzīves ritmā gandrīz katra cilvēka aktivitāte - mācības, darbs, izklaide vai sadzīve ir saistīta ar pārvietošanos. Vairumam cilvēku nav problēmu iet ar kājām, braukt ar velosipēdu, automašīnu vai sabiedrisko transportu. Tāpēc mēs bieži vien nesaprotam tās grūtības un neērtības, kas šajā jomā rodas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Taču tieši viņi uzsver, ka ērti, piemēroti transportlīdzekļi, dod brīvības un neatkarības no citiem sajūtu, bet pats galvenais - iespēju pilnvērtīgi mācīties un strādāt.
Lai pievērstu uzmanību un meklētu risinājumus tām problēmām, kas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām rodas ceļu satiksmē, Rīgas Motormuzejs sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību "Apeirons" 27.septembrī plkst.14.00 muzeja telpās Rīgā, S.Eizenšteina ielā 6 rīkos izstādi - semināru "Esmu cilvēks - brīvs un patstāvīgs!".

Tajā interesentiem pirmo reizi tiks piedāvāta iespēja vienkopus iepazīties ar vēsturiskajiem invalīdu transportlīdzekļiem, sākot no pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem. Savukārt seminārā tiks diskutēts par iespējām piemērot mūsdienu automobiļus invalīdu vajadzībām, kā arī izvērtēta citu satiksmes dalībnieku attieksme, satiksmes organizācija un tiesiskās problēmas, ar kurām ceļu satiksmē nākas saskarties cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)