Banner 980x90

"Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja lieta nodota tiesā

Novembrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts bijušais "Rīgas nami" valdes priekšsēdētājs, pilsētas informācijas portāluRiga24.lv informē Latvijas Republikas Prokuratūras ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

"Rīgas nami"valdes priekšsēdētājs apsūdzēts par to, ka viņš, būdams valsts amatpersona, izdarīja tīšas darbības, kas pārsniedz valsts amatpersonai ar likumu un uzliktu uzdevumu piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, ar šīm darbībām radot būtisku kaitējumu valsts varai, pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm, izraisot smagas sekas.

Bez tam, šai personai apsūdzība celta arī par dokumentu viltošanu, viltotu dokumentu apzinātu izsniegšanu un izmantošanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā persona 2011.gada maijā SIA "Rīgas nami" vārdā noslēgtais līgums ar SIA "ZEUS" atzīts kā faktiski noslēgts aizdevuma līgums, kas neatbilstoši patiesajai darījuma būtībai noformēts kā pakalpojuma līgums par valūtas kursa vadību un finanšu līdzekļu konvertāciju.

Tādā veidā apsūdzētais pārsniedzis savas pilnvaras, jo atbilstoši SIA "Rīgas nami" statūtiem un saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu" apsūdzētajam nebija tiesību SIA "Rīgas nami" vārdā izsniegt jebkāda veida aizdevumus. Tā kā SIA "ZEUS" savas saistības atbilstoši līguma nosacījumiem neizpildīja, SIA "Rīgas nami" nodarīts mantisks zaudējums lielā  1 263 368,80 Ls apmērā.

Turklāt, lēmumā atzīts, ka apsūdzētais viltoja SIA "Rīgas nami" grāmatvedības dokumentus, gada pārskatu, apzināti izsniedza un izmantoja viltotus grāmatvedības dokumentus.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 317.panta trešās daļas un 327.panta pirmās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.



Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)