Banner 980x90

"Rīgas namiem" pagaidām nesokas ar 1,2 miljonu atgūšanu

Pašvaldības SIA "Rīgas nami" joprojām nav izdevies kaut daļēji atgūt 1,2 miljonus latu, kas pazuduši nelikumīgos darījumos ar valūtas maiņas uzņēmumu SIA "Zeus".

"Rīgas namu" valdes priekšsēdētāja Vineta Verika aģentūrai LETA atzina, ka līdz šim naudas līdzekļi nav atgūti un "Zeus" arī nav izrādījis nekādu pretimnākšanu vai vēlmi sadarboties centienos atgūt pašvaldības naudu.

Mēģinot atgūt zaudētos līdzekļus, ierosināts kriminālprocess gan pret SIA "Rīgas nami" bijušo valdes priekšsēdētāju Kārli Kavacu, gan arī pret "Zeus" amatpersonām par svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu (krāpšana), kura ietvaros ir celta un tiek uzturēta zaudējumu atlīdzības prasība, tāpat papildus tiks celta zaudējumu atlīdzības prasība pret citām atbildīgajām amatpersonām.

Kriminālprocesa gaitā ir piemērots arests SIA "Zeus" aktīviem, tajā skaitā naudas līdzekļiem norēķinu kontos un maiņas punktos.

Kā ziņots, trešdien pēc "Rīgas namu" lūguma Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa ierosināja riskantajos finanšu darījumos iesaistītā valūtas maiņas uzņēmuma SIA "Zeus" maksātnespējas procesa lietu. Pagaidām administratora pretendents šajā lietā ir Andris Daugaviņš.

Latgales priekšpilsētas tiesa 20.novembrī noraidīja "Zeus" pieteikumu par ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu. Kā norādīja tiesā, šis lēmums nav pārsūdzams.

Riga24.lv jau vēstīja, ka "Rīgas namu" vadītājs Kārlis Kavacs valūtas maiņas uzņēmēja Ivara Ciskas biznesā iepludinājis daudz vairāk, nekā līdz šim uzskatīts. Proti, visus "Rīgas namu" brīvos līdzekļus - 4,8 miljonus latu.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)