Banner 980x90

Rīgas ostā aizvadītas mācības ķīmisku vielu avārijas seku likvidēšanai

Rīga, 10.nov., LETA. Lai pārbaudītu spēju reaģēt ārkārtas situācijās, pilnveidotu operatīvo dienestu sadarbību avārijas seku lokalizēšanā un likvidēšanā, Rīgas brīvostas administratīvajā teritorijā šodien norisinājās ikgadējās mācības "EKO 2017", aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola.

Viņa norādīja, ka mācības notika Kundziņsalā, SIA "Baltic Container Terminal" teritorijā. Tajās simulēta augstas bīstamības pakāpes ķīmiskas vielas noplūšana sauszemes teritorijā un Daugavas akvatorijā ar cietušajiem, kas notikusi konteinervedēja avārijas rezultātā.

Mācību tika pārbaudīta arī Rīgas brīvostas pārvaldes partnera SIA "Eko Osta" gatavība operatīvi reaģēt, naftas produktu ķīmisko avāriju rezultātā radušos piesārņojumu savācot ar jaunām metodēm un aprīkojumu - īpašiem naftas produktu absorbējošiem paklājiem, ko izmanto, lai savāktu noplūdušos naftas produktus ostas akvatorijā, naftas produktus absorbējošām un norobežojošām bonām un īpašu saistvielu-absorbentu piesārņojuma savākšanai no sauszemes virsmām.

Scenārijs mācībām katru gadu ir atšķirīgs. Šogad tas izstrādāts, balstoties uz pēdējo gadu riska analīzi, par pamatu ņemot terminālī apgāzušos naftas ķīmijas konteinera avārijas iespējamās sekas, norādīja Ozola.

Mācībās avārijas seku lokalizēšanā un likvidēšanā piedalījās Rīgas brīvostas pārvaldes un Ostas policijas speciālisti, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Katastrofu medicīnas centrs, Valsts vides dienests un "Eko Osta".

"Katru gadu Rīgas brīvostas pārvalde organizē praktiskās mācības, lai pārbaudītu SIA "Eko Osta" personāla iemaņas un tehnisko līdzekļu pietiekamību avāriju seku likvidācijai. Liela nozīme ir arī citu iesaistīto dienestu spējai operatīvi reaģēt un saskaņoti darboties. Šajā gadā izspēlētais avārijas notikums noteikti nav tikai teorētiski iespējams. Vielas savākšanai tika izmantoti jaunākie materiāli, kuri pirmo reizi demonstrēti Latvijas ostās. Mācību rezultāti apliecina atbildīgo institūciju gatavību avāriju seku likvidācijā," pauda Ostas policijas priekšnieks Valdis Voins.

Rīgas brīvostas pēc kravu apgrozījuma un apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)