Banner 980x90

Rīgas pašvadība piedalījās Maizes svētkos Briselē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pagājušo sestdien, 28.maijā, Eiropas Savienības institūciju Atvērto durvju dienu laikā Šūmaņa laukumā Briselē (Beļģija) norisinājās Maizes svētki, kuros piedalījās arī Rīgas pašvaldība. Svētkus rīkoja Eiropas Komisija sadarbībā ar Šūmaņa kvartāla asociāciju. Eiropas Savienības institūcijas katru gadu atver savas durvis jebkuram interesantam, kurš vēlas apskatīt ēkas un iepazīties ar to darbību praktiski.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Agnese Siliņa, Maizes svētkos savus reģionālos produktus piedāvāja tirgotāji arī no Beļģijas, Vācijas, Francijas, Grieķijas, Itālijas, Īrijas, Lietuvas, Spānijas un Maltas.

Papildus brīnišķīgi svaigajai "Svētes maizes" maizei un cepumiem Rīgas pašvaldība Briseles viesiem un iedzīvotājiem nobaudīšanai bija sarūpējusi "Nākotnes" mājas kūpinājumus, "Lāčplēša" alu un kvasu, "Smiltenes" sieru, "Rāmkalnu" krāsainās sukādes, Saldus konfektes un "Brīvā Viļņa" šprotes, no kuriem beļģu šefpavārs Joriks Duijs (Joric Duys) gatavoja tādus tradicionālus beļģu ēdienus kā "Croque Monsieur" un "Croque Madame".

Kopumā 5000 apmeklētājus visas dienas garumā priecēja arī jautras atrakcijas bērniem un mākslinieku priekšnesumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)