Banner 980x90

Rīgas pilī aizsāks Latvijas valsts simtgades svinību iniciatīvu "Latvijas karoga ceļš"

Ilustratīvs foto/ Foto: Riga24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Riga24.lv
Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien, 15.decembrī, kopā ar kultūras ministri Daci Melbārdi (VL-TB/LNNK) un jauniešiem - iniciatīvas idejas autoriem Rīgas pilī aizsāks Latvijas valsts simtgades svinību iniciatīvu "Latvijas karoga ceļš".

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā, iniciatīvas laikā Latvijas cilvēkus visā pasaulē līdz 2018.gada nogalei apceļos Latvijas valsts karogs un īpaša vēstījumu grāmata, kurā pirmo ierakstu izdarīs Vējonis un jaunieši no Latvijas valsts simtgades Jauniešu rīcības komitejas "Svētku rota".

Ceļā uz neatkarīgas valsts dibināšanas gadsimta jubileju Latvijas valsts simtgades Jauniešu rīcības komiteja un Latvijas valsts simtgades birojs īsteno pasaules Latviešu jaunatnes nometnes "2 x 2" dalībnieku ieceri - īpašs valsts karogs kopā ar vēstījumu grāmatu nonāk pie Latvijas cilvēkiem visā pasaulē, un ikviens ir aicināts grāmatā ierakstīt vēlējumu Latvijai simtgadē.

Karogu, kas ceļos pie tautiešiem ārvalstīs, smalkvilnā audusi tekstilmāksliniece Dagnija Kupča Cēsīs, un šādi karogi ir astoņi. Ceļasomu, kurā vairāku gadu garumā Latvijas karogs un vēstījumu grāmata apceļos kontinentus, izveidojuši Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studenti un pasniedzēji.

Karogs šā gada nogalē no Rīgas pils vispirms dosies uz Austrāliju, kur Melburnā notiks Latviešu kultūras dienas un Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums.

Plānots, ka karoga ceļojums noslēgsies 2018.gada nogalē Dienvidamerikā - Brazīlijā, Novodesā un pēc tam tas atgriezīsies Latvijā. Karoga ceļam varēs sekot interneta vietnē "Latviesiem.com".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)