Banner 980x90

"Rīgas pilsētbūvnieks" ietaupīs 5 miljonus latu sociālo māju būvniecībā

Piesaistot komercbankas finansējumu četru sociālo māju būvniecībai Gobas un Gaigalas ielā, pašvaldības SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" ietaupīs vairāk nekā 5 miljonus latu, pirmdien, 12.novembrī, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejā pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs.

Kā ziņots, "Rīgas pilsētbūvnieks" pērn 1.decembrī noslēdza līgumu ar pilnsabiedrību "Arčers un Moduls-Rīga" par četru daudzdzīvokļu dzīvojamo māju ar 296 dzīvokļiem projektēšanu un būvniecību Rīgā, Gobas, Gaigalas, Stūrmaņu ielā. Uzņēmēju pilnsabiedrība šīs tiesības ieguvusi atklātā iepirkuma konkursā, piedāvājot projektu īstenot par 18 miljoniem latu, summā iekļaujot izdevumus par finansējuma piesaistīšanu. Būvniecības līgums ir stājies spēkā pērn 13.decembrī.

"Rīgas pilsētbūvnieks" šā gada jūlijā izsludināja atklātu konkursu aizņēmuma saņemšanai daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Gobas un Gaigalas ielās, kurā līdz 18.septembrim pieteicās viens pretendents - AS "SEB banka". Banka iesniedza piedāvājumu atbilstoši visām Iepirkuma nolikumā izvirzītajām prasībām nodrošināt SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" aizdevumu 14 812 607 eiro jeb 10,4 miljonu latu apmērā.

Banka piedāvājusi aizdevumam 3,5% likmi, līdz ar to "Rīgas pilsētbūvniekam" par finansējuma piesaisti līdz kredīta pilnīgai atmaksai kopumā būs jāmaksā aptuveni 2,5 miljoni latu.

Pilnsabiedrības "Arčers un Moduls-Rīga" piedāvājumā finansējuma piesaistīšanas izmaksas bijušas vairākas reizes dārgākas - aptuveni 7,6 miljoni latu.

Piesaistot komercbankas finansējumu, "Rīgas pilsētbūvnieks" ietaupīs aptuveni 5,2 miljonus latu, un projekts kopumā izmaksās nepilnus 13 miljonus latu iepriekš prognozēto 18 miljonu latu vietā, uzsvēra Požarnovs.

Vienlaikus Pilsētas attīstības komitejas sēdē atbalstīti grozījumi projektā, kas paredz, ka par esošo finansējumu tiks izbūvēti par trim dzīvokļiem vairāk, tādējādi radot 299 jaunus mājokļus un palielinot to kopējo platību par 250 kvadrātmetriem.

Viena dzīvokļa būvniecības izmaksas kvadrātmetrā ir 784 lati, neieskaitot Pievienotās vērtības nodokli.

Grozījumi lēmumā par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Rīgā, Gobas ielā, Gaigalas ielā, projektēšanu, būvniecību un iegādi Rīgas pilsētas pašvaldības dzīvojamā fonda attīstībai vēl būs jāapstiprina Rīgas domes sēdē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)