Banner 980x90

Rīgas Porcelāna muzeja apgleznošanas darbnīca skolēniem darbosies Eiropas Savienības mājā

Rīgas Porcelāna muzeja apgleznošanas darbnīca skolēniem notiks Eiropas Savienības mājā 2.septembrī no plkst.11.00 - 17.30, Eiropas Savienības mājā Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, sveicot bērnus, skolēnus un studentus, skolas gaitas uzsākot, Zināšanu istabā darbosies Rīgas Porcelāna muzeja apgleznošanas meistardarbnīca.
Darbnīcu vadīs bijušās Rīgas porcelāna rūpnīcas māksliniece, pedagoģe Natālija Laminska, kura demonstrēs dažādus porcelāna apgleznošanas veidus rādīs, kā var izveidot porcelāna rozītes un citus mazus porcelāna nieciņus. Skolēniem būs iespēja arī pašiem izmēģināt apgleznošanu un, protams, uzdot visdažādākos jautājumus un saņemt izsmeļošas atbildes par darbošanos ar porcelānu.

Plkst.11.00, 13.00, 15.00, 17.00 tiks demonstrēta izglītojošā animācijas filma "Porcelāns?!", (rež. Nils Skapāns), kas iepazīstina skatītājus ar to, kas ir porcelāns un kā ar to var darboties.

Saliekot papīra puzles, bērni varēs "restaurēt " Rīgas Porcelāna muzeja priekšmetus.

Blakus darbnīcai Mākslas istabā skolēni varēs aplūkot skaistu Rīgas Porcelāna muzeja izstādi "Eiropas un Latvijas porcelāns. XXI gadsimts." Tur būs izstādīti Latvijas un Eiropas mākslinieku darbi no Rīgas Porcelāna muzeja krājuma, kas tapuši pēdējā desmitgadē. Izstāde būs apskatāma līdz 16. Septembrim.

ES mājas Sarunu istabā nepārtraukti tiks demonstrēta Rīgas Porcelāna muzeja sagatavota prezentācija "Eiropas porcelāna dzimšana" - vēsturiski hronoloģisks skatījums ar vizuālo materiālu un tekstu par porcelāna pirmssākumiem un tā atklāšanu Eiropā.

Visi pasākumi ir bez maksas! Laipni aicināti!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)