Banner 980x90

Rīgas Porcelāna muzejs aicina uz Ineses Brants personālizstādi

Ineses Brants personālizstāde Rīgas Porcelāna muzejā skatāma no 14.augusta līdz 4.oktobrim. Monogrāfija "Inese Brants. Mīlestība uz mūžu. Apgleznots porcelāns" latviešu un angļu valodā nopērkama Rīgas Porcelāna muzejā no 14.augusta.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas Porcelāna muzeja pārstāve Ieva Nagliņa, Inese Brants ir viena no Latvijas ievērojamākajām māksliniecēm porcelāna un keramikas jomā. Mākslinieces darbība keramikā ir daudzveidīga – viņa strādā ar porcelāna un šamota formām, taču viņas specializācija un sirdslieta ir porcelāna apgleznošana, ko Inese Brants ne tikai praktizē, bet arī pēta teorētiski, ar to viņa pazīstama ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas keramikas un porcelāna mākslas vidē.

Pēdējo gadu mākslinieces darbs veltīts dažādo porcelāna virsglazūras apgleznošanas tehniku teorētiskai un praktiskai izpētei, pētījumu balstot personiskajā mākslinieciskajā praksē. Izstāde un monogrāfija ir sava veida atskaites punkts mākslinieces dzīvē, kad daudz ir piedzīvots, radīts, iemācīts un aprakstīts, un ir laiks to visu nodot citiem.

Izstāde "Mīlestība uz mūžu. Apgleznots porcelāns" sniedz ekskursu Ineses Brants daudzveidīgajā un bagātīgajā porcelāna apgleznošanas tehniku pielietojumā. Tajā eksponēti pēdējo gadu darbi, kuri tapuši kā ilustratīvs pamats pētījumam. Ineses Brants porcelāna apgleznojumos krāšņi dekoratīvi motīvi mijas ar raksturīgām figurālām kompozīcijām, porcelāna vēstures citātus papildina no autores personiskās pieredzes un interesēm atvasinātas tēmas un tēli, pasniegti augstvērtīgā tehniskā izpildījumā dažādās porcelāna apgleznošanas tehnikās.

Rīgas Porcelāna muzeja sagatavotā Ineses Brants monogrāfija "Mīlestība uz mūžu. Apgleznots porcelāns", kuras tekstu autore ir Inese Brants, atklāj mākslinieces darba teorētisko pusi, ko ilustrē izstādē apskatāmie un citi darbi. Monogrāfija ir unikāls Latvijas mākslas literatūras izdevums, kas pirmo reizi latviešu valodā piedāvā mākslinieka radošajā praksē balstītu aprakstošu un paskaidrojošu informāciju par atsevišķām porcelāna apgleznošanas tehnikām. Izdevumā apskatīta porcelāna apgleznošanas tehniku vēsture, izmantošanas paņēmieni un gleznojumu vizuālās un optiskās īpašības. Monogrāfiju papildina plaša mākslinieces autobiogrāfija, kas sniedz Ineses Brants paaudzes laikmeta precīzu kultūrvēsturisku raksturojumu.

Izdevums ir noderīgs informatīvs avots porcelāna mākslas speciālistiem un interesentiem. Ar šo monogrāfiju muzejs aizsāk mūsdienu porcelāna māksliniekiem veltītu izdevumu sēriju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)