Banner 980x90

Rīgas sanatorijas internātpamatskola aicina pieteikt bērnus

Rīgas sanatorijas internātpamatskola, kurā patlaban rit pēdējie skolas labiekārtošanas darbi, aicina pieteikt bērnus, kuriem ir psiholoģiskas, sociāli emocionālas un veselības problēmas. Skolas darbinieki ir pārliecināti, ka unikālā vide ar priežu mežu, labiekārtotām telpām, teritoriju ar pastaigu celiņiem un rotaļu laukumiem, speciālistu klātbūtne un rehabilitējošā programma attaisnos tās īpašo statusu - sanatorijas skola, kurā veselību un garīgu līdzsvaru atgūs bērni, kuriem tas nepieciešams.
Mūsdienu apstākļos pieaug bērnu skaits, kam ir psiholoģiskas, sociāli emocionālas un veselības problēmas, kas izpaužas kā uzvedības traucējumi (paaugstināta agresivitāte, depresivitāte), psihosomatiskās saslimšanas (bieži sāp galva, vēders, slikta dūša), nogurdināmība, nespēja koncentrēties mācību darbam. Vispārizglītojošās skolās ir skolēni, kam raksturīgas šīs problēmas. Ja šiem bērniem savlaicīgi netiek sniegts profesionāls atbalsts, bērniem pasliktinās sekmes, rodas atkārtotas konfliktsituācijas klasē, nevēlēšanās mācīties, izvairīšanās no skolas utt.

Rīgas sanatorijas internātpamatskola piedāvā skolēniem ar veselības traucējumiem, viņu intelekta spējām un nervu sistēmas īpašībām atbilstošu koriģējošu skolas programmu. Tas nozīmē, ka mācību procesā tiek izpildīts pamatizglītības standarts, bet papildus tiek piedāvāta rehabilitējošā programma.

Pēc skolas beigšanas skolēni iegūst apliecību par pamatizglītību (tādu pašu kā vispārizglītojošās skolas), absolventi visbiežāk mācības turpina arodskolās, bet neliela daļa mācības turpina vidusskolās un arī augstskolās. Īpašais, kas atšķir šo skolu un mācību programmu no vispārizglītojošajām skolām ir: īpašā vide ar mazu skolēnu skaitu klasē, individuāla pieeja mācību darbā, atbalsta speciālistu ikdienas klātbūtne (speciālais pedagogs, psihologs, sociālais pedagogs, logopēds, medicīniskais personāls), rehabilitācijas iespējas (ūdens procedūras, ārstnieciskā vingrošana, mūzikas terapija, ritmika) un īpašs dienas režīms (sākumskolai klusā stunda). Pēcpusdienā skolā iespējams iesaistīties dažādu pulciņu: sporta, teātra, keramikas, deju, dziedāšanas, stikla apstrādes nodarbībās.
{baneris}
Internāts tiek piedāvāts bērniem, kuru dzīvesvieta ir tālu no skolas. Bērni, kuri nepaliek internātā, pēc pagarinātās dienas grupas un pēcpusdienas nodarbībām dodas uz mājām. Skola apmaksā braukšanu sabiedriskajā transportā un skolēnu ēdināšanu. 

Rīgas sanatorijas internātpamatskolā var pieteikt bērnus ar Valsts pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)