Banner 980x90

"Rīgas satiksme" čehu un poļu uzņēmumiem par nepiegādātajiem transportlīdzekļiem pieprasījusi atmaksāt 6,5 miljonus

Rīga, 21.janv., LETA. Pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" valde ir parakstījusi un nosūtījusi vēstules uzņēmumiem "Škoda Electric", "Škoda Transportation" un "Solaris Bus&Coach", kurās pieprasa atmaksāt līgumsodus 6,5 miljonu eiro apmērā par laicīgi nepiegādātajiem tramvajiem, trolejbusiem un autobusiem, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Saskaņā ar noslēgtajiem iepirkuma līgumiem, no pasūtītajiem 20 zemās grīdas tramvajiem Rīgai nav piegādāti 13 tramvaji, par ko līgumsods aprēķināts 2,18 miljonu eiro apjomā.

No pasūtītajiem 100 trolejbusiem Rīgai nav piegādāti 45 trolejbusi, par ko līgumsods aprēķināts 3,41 miljona eiro apmērā. Savukārt par 140 autobusu piegādes kavējumiem kopējais līgumā paredzētais sods ir aprēķināts 941 797 eiro apjomā.

Zaķis norāda, ka visos trīs gadījumos nevienam no uzņēmumiem nav atvēlētas vairāk kā 30 dienas, lai veiktu sodu apmaksu.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" iepirkumiem, kas saistīti ar transportlīdzekļu iegādi. Viens no tiem ir "Rīgas satiksmes" 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkums, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro. Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka šī iepirkuma rezultātā tika noslēgts līgums starp "Rīgas satiksmi" un Čehu uzņēmumu "Škoda Transportation" par 20 zemās grīdas tramvaju piegādi.

Otrs ir 2013.gada "Rīgas satiksmes" rīkots iepirkums par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro. Kā noskaidroja LETA, šajā iepirkumā uzvarēja Čehijas uzņēmums "Škoda Electric", saņemot tiesības piegādāt 125 trolejbusus.

Trešais iepirkums ir 2013.gadā "Rīgas satiksmes" veiktais iepirkums par autobusu piegādi 75 808 297 eiro apmērā. LETA noskaidroja, ka tajā uzvarējis Polijas uzņēmums "Solaris Bus&Coach" un tas paredz Rīgai piegādāt 175 jaunus autobusus, visu piegādi noslēdzot 2019.gadā.

Reaģējot uz KNAB operatīvajām darbībām, visi pieci "Rīgas satiksmes" līdzšinējās valdes locekļi iesniedza Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S) atlūgumus. Tikmēr Ušakovs iecēlis pagaidu valdi četru cilvēku sastāvā. Pagaidu valdi vada Matīss, kā arī tajā iekļauti "Rīgas satiksmes" darbinieki Edmunds Zivtiņš, Jānis Geduševs un bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Armands Krūze.

Iespējas lauzt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētajā korupcijas lietā figurējošo RS iepirkumu līgumus vērtē auditorkompānija "Ernst&Young Baltic".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)