Banner 980x90

"Rīgas satiksme" iebraukšanai galvaspilsētas centrā aicina izmantot sabiedrisko transportu

Rīga, 25.apr., LETA. Sakarā ar to, ka Valsts policija no ceturtdienas plkst.5 rītā drošības apsvērumu dēļ uz nenoteiktu laiku slēgusi transportlīdzekļu satiksmi uz Augusta Deglava ielas pārvada, pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" iebraukšanai galvaspilsētas centrā iedzīvotājus aicina izmantot sabiedrisko transportu, aģentūru LETA informēja kapitālsabiedrības preses sekretārs Viktors Zaķis.

Uzņēmuma pārstāvis skaidroja, ka iedzīvotājiem, kas uz Rīgu dodas ar privāto auto, ir iespēja to atstāt lielveikalu autostāvvietās pie pilsētas robežām, kur šāda iespēja tiek piedāvāta un netiek prasīta maksa par ilgstošu stāvēšanu, ja no šīm vietām ir iespēja pārsēsties uz Rīgas sabiedrisko transportu.

"Rīgas satiksme" aicina pilsētas viesus, kuri Rīgā ierodas no Jūrmalas, Ventspils un Liepājas puses, izmantot savu automašīnu novietošanai Imantas un Zolitūdes apkaimes, no kurienes uz pilsētas centru var nokļūt ar 1.tramvaja maršrutu, kā arī 4., 4.z, 37., 41. un 53.autobusa maršrutiem.

Rīgā ierodoties no Bauskas puses, autotransportu var novietot Valdlaučos un Bišumuižā, no kurienes uz pilsētas centru var nokļūt ar 10.tramvaja maršrutu, kā arī 12. un 23.autobusa maršrutiem.

Pilsētas daļā no Daugavpils puses autotransportu var novietot dažādās vietās pie Maskavas ielas, no kurienes uz pilsētas centru var nokļūt ar 7. un 9.tramvaja maršrutiem, 15.trolejbusa maršrutu un 18.autobusa maršrutu. Uz Maskavas ielas "Rīgas satiksmes" pārstāvis transportlīdzekļus aicina neatstāt.

Rīgā ierodoties no Ropažu un Ērgļu puses, autotransportu var novietot Purvciemā, Pļavniekos un esošajā stāvparkā Ulbrokas ielā 13, no kurienes uz pilsētas centru var nokļūt ar 22.trolejbusa maršrutu, kā arī 3., 6., 51. un 52.autobusa maršrutiem.

Tie, kuri galvaspilsētā ierodas no Valmieras, Cēsu un Salacgrīvas puses, automašīnas var novietot Juglā, no kurienes uz pilsētas centru var nokļūt ar 1. un 3.tramvaja maršrutiem, kā arī 1., 14. un 40.autobusa maršrutiem.

Rīgā ierodoties no Carnikavas puses, savu autotransportu var novietot Mīlgrāvī, no kurienes uz pilsētas centru var nokļūt ar 5.tramvaja maršrutu. Tāpat transportlīdzekļus iespējams atstāt pie Mangaļu un Ziemeļblāzmas dzelzceļa stacijām, kur to ļauj ceļu satiksmes noteikumi, kā arī netiek traucēta ceļu satiksme. Šādā gadījumā tālāk uz pilsētas centru iespējams doties, izmantojot arī AS "Pasažieru vilciens" piedāvātos pakalpojumus.

"Rīgas satiksme" arī aicina lauzt iesīkstējušās tradīcijas, pārskatīt uzņēmumu un iestāžu darbu laikus, sākot to ātrāk vai vēlāk, ieviešot slīdošus grafikus darba uzsākšanai un noslēgšanai, kā arī, kur tas iespējams - pieļaujot attālinātu darbu. Kapitālsabiedrība izmantos tās rīcībā esošos līdzekļus, lai sekotu līdzi pasažieru plūsmām un ieviestu papildus reisus, ja tas būs nepieciešams," norādīja Zaķis.

Kā ziņots, Ceturtdienas rītā plkst.5 satiksmei tika slēgts Augusta Deglava ielas pārvads Rīgā, kā rezultātā būtiski mainīti sabiedriskā transporta maršruti un attiecīgajā galvaspilsētas daļā gaidāmi satiksmes sastrēgumi.

Šī iemesla dēļ no šodienas ieviestas izmaiņas 11. un 22.trolejbusa maršrutu, kā arī 3., 6., 13., 47., 50., 51. un 52.autobusa maršrutu kustībā.

Kā informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, tilts tiks slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) dokumentus, lai BVKB varētu pārliecināties par šī objekta drošību.

Patlaban viss liecinot, ka tilts apdraud sabiedrības drošību, tāpēc pieņemts šāds lēmums, skaidroja Ķuzis, norādot, ka tilts būs slēgts ne tikai automašīnām un sabiedriskajam transportam, bet arī operatīvajam transportam, gājējiem un velosipēdistiem.

Ķuzis informēja, ka tilts tiks slēgts līdz brīdim, kamēr Rīgas domes amatpersonas iesniegs BVKB attiecīgo dokumentāciju, lai birojs pilnībā pārliecinātos par objekta drošumu. "Mēs uzskatām, ka tas ir izdarāms ļoti īsā laikā. Es esmu gatavs pēc tam, saņemot no BVKB lēmumu, šo lēmumu [par tilta slēgšanu] atcelt," uzsvēra policijas priekšnieks.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks (S) trešdien pauda, ka dome nav izpratusi, kādus dokumentus BVKB vēlas saņemt un kāpēc BVKB neņem vērā Rīgas Tehniskās universitātes profesora slēdzienu par to, ka tilts ir drošs. Arī Rīgas būvvalde, kas ir atbildīga par tehnisko stāvokli, paudusi, ka tiltu var ekspluatēt, norādīja domes priekšsēdētāja vietnieks. "Satiksmes departaments darīja visu nepieciešamo, lai pārliecinātu Valsts policiju un BVKB par to, ka tilts ir drošs, taču mums neizdevās pārliecināt. Tālākais jau ir policijas atbildība, kā tiks organizēta satiksme," norādīja Baraņņiks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)