Banner 980x90

"Rīgas svētki 2018" šogad būs veltīti Latvijas simtgadei un Latviešu biedrības 150 gadu jubilejai

Rīga, 20.jūl., LETA. "Rīgas svētki 2018", kuri norisināsies no 17.-19.augustam, šogad būs veltīti Latvijas simtgadei un Latviešu biedrības 150 gadu jubilejai, aģentūru LETA informē Rīgas dome.

Svētku laikā trīs dienu garumā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs baudīt daudzveidīgus muzikālus priekšnesumus, krāšņas izrādes, piedalīties sportiskās aktivitātēs gan uz ūdens, gan sauszemes, apmeklēt svētku tirdziņus, kā arī baudīt plašu pasākumu programmu 11.novembra krastmalā un Vērmanes dārzā.

Šogad aprit 150 gadi, kopš dibināta senākā latviešu organizācija - Rīgas Latviešu biedrība (RLB), kurai ir liela nozīme nācijas tapšanas vēsturē un valstiskās neatkarības veidošanās procesā. Tieši tāpēc šogad Rīgas svētkos visas trīs dienas RLB aicinās uz svinībām Vērmanes dārzā un Rīgas Latviešu biedrības namā, ļaujot svētku apmeklētājiem iejusties 19. un 20.gadsimta mijas atmosfērā.

Atzīmējot Baltijas valstu simtgadi, to galvaspilsētu orķestri apvienojušies koncertprogrammā "Simtgades skaņas", kas izskanēs VEF Kultūras pilī 18.augustā.

Rīdzinieki un pilsētas viesi 18.augustā tiks gaidīti arī 11.novembra krastmalā, kuras noformējums tiks veidots kā lidosta, kur uz svinībām ierodas radi, draugi, kaimiņi. Svētku apmeklētāji varēs ielūkoties Starptautiskās lidostas "Rīga" ikdienā, vērot lidostas tehnikas parādi un baudīt Rīgas sadraudzības pilsētu un vieskolektīvu priekšnesumus. Šogad Rīgā viesosies mākslinieki no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Prāgas, Korejas Republikas, Čīles un Taivānas.

Savukārt 19.augustā krastmalā notiks Baltijas bundzinieku samits, kas ir vienīgais bundzinieku saiets ne tikai Baltijā, bet arī visā Ziemeļeiropā. Samita laikā bundzinieku izpildījumā izskanēs arī latviešu komponistu skaņdarbi un tautasdziesmas mūsdienīgās apdarēs.

Visās svētku dienās Līvu laukumā varēs aplūkot fotoizstādi "Rīga 100 gados", kas ir veltījums Latvijai tās simtgadē. Izstāde sniegs ieskatu Rīgai un visai Latvijai nozīmīgākajos notikumos gadsimta garumā.

Svētku dienās, 18. un 19.augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)