Banner 980x90

Rīgas svētkos noskaidros Latvijas gardākās kūkas titulu

15.augustā Rīgā, Kronvalda parkā, laukumā pie Rīgas Kongresu nama no plkst.12.20 līdz 15.30 prasmīgākās Latvijas kūku cepējas rādīs, greznos un dekorēs savus krāšņos un saldos meistardarbus, sacenšoties Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka lielajā finālā. Tajā tiksies 10 labākās kūku cepējas no visas Latvijas, kad draudzīgā, saldā un sīvā cīņā tiks noskaidrota viena prasmīgākā saimniece, kura iegūs dāvanu karti no Rimi 500 eiro vērtībā un Latvijas gardākās kūkas cepējas titulu.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja SIA Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite, kūku receptes tika vērtētas pēc tādiem kritērijiem kā kūkas vizuālais noformējums un kūkas oriģinalitāte, receptes sastāvdaļu daudzveidība, kā arī pamatojums, kādēļ šī kūka ir pelnījusi iegūt Latvijas gardākās kūkas titulu. Dalībnieču veikumu vidū ir gan tradicionālās biskvīta un šokolādes kūkas, gan citi oriģināli un mazāk zināmi svētku gardumi.

Latvijā pazīstami ēst gatavošanas eksperti – Rimi Gardēži – un online balsotāji dalībai konkursa finālā Rīgā izvirzījuši 10 kūku recepšu autores:

* Ilzi Kupču (kūka Vecmāmiņas mantojums);
* Līgu Bandenieci – Silgaili (kūka 14&14);
* Sarmīti Volkovu (kūka Mājas pērle);
* Agnetu Gulbi (Āboliņa medus un bišu maizes kūka ar svaigām ogām);
* Laimdotu Berģīti (kūka Laimes Zeme);
* Janu Bani (kūka Latvijas ogu grozs);
* Ilzi Rudzišu (kūka Svaigais citronu mākonis);
* Martu Rubinu (Martas kūka);
* Amandu Freibergu (kūka Mums obligāti jātiekas!);
* Ievu Immuri (kūka Vegāna sapnis).

Konkursa finālā piedalīsies arī online tautas balsojuma favorīte, vidzemniece Ieva Immure ar kūku Vegāna sapnis, kura ieguva vislielāko balsu skaitu.

Pazīstamā garšu eksperte un konkursa žūrijas pārstāve Ilze Jurkāne dalās ar savām pārdomām pēc aizvadītiem reģionālajiem pusfināliem, meklējot Latvijas gardāko kūku: "Latvieši viennozīmīgi ir lieli kūku cepēji. To arī pierādīja visi pusfinālisti - dalībnieki vecumā no 12 gadiem līdz pat sirmam vecumam. Dažādība bija ne tikai dalībnieku, bet arī viņu gardo meistardarbu vidū. Kūku cepēji gatavoja gan tradicionālās lauku tortes, gan dažādas oriģinālas kūkas, piemēram, bezglutēna un kūkas ar interesantām sastāvdaļām. Visos pusfinālos valdīja pozitīva un profesionāla atmosfēra, jo kūku cepēji pārsteidza ar savu izdomu, radošumu, un pats galvenais - viņi kūkas gatavoja ar lielu mīlestību. Manuprāt, Latvijas gardākajai kūka ir jābūt perfektai gan vizuālā noformējuma, gan garšas ziņā. Katrai kūkas sastāvdaļai ir jāpapildina vienai otru un jārada neatkārtojama garšas buķete!"

Latvijas 10 gardākās kūkas finālā Rīgā vērtēs ne vien Rimi Gardēži – Mārtiņš Sirmais, Normunds Baranovskis, Liene Zemīte un pazīstamā garšu eksperte Ilze Jurkāne -, bet arī žūrijas īpašie viesi. Viņi klātienē vērtēs ne vien kūku garšas bagātību, bet arī vizuālo noformējumu un kūku cepēju meistarību. Nosakot uzvarētāju, vērā tiks ņemti arī online balsojuma rezultāti – katrai fināla kūkai piešķirs noteiktu punktu skaitu proporcionāli balsojumā iegūto balsu skaitam.

Līdz 14.augustam ikviens Latvijas iedzīvotājs vēl var balsot par kādu no desmit finālistēm mājaslapā Gardezi.lv ar savu sociālo tīklu pasi. No katra sociālo tīklu konta var nobalsot vienu reizi dienā, tādā veidā dalībnieču kūkas iegūs lielāku papildus punktu skaitu, ko Rimi Gardēži ņems vērā, nosakot Latvijas gardāko kūku.

Konkursa Latvijas gardākā kūka lielais fināls Rīgā norisināsies Kronvalda parkā, laukumā pie Kongresa nama pilsētas svētku ietvaros. Pasākums tiks atklāts plkst.12.20, un to vadīs atraktīvā TV zvaigzne Valters Krauze. Fināla laikā par muzikālo baudījumu rūpēsies leģendārais estrādes dziedātājs Žoržs Siksna. Savukārt mazākie pasākuma apmeklētāji varēs radoši izpausties Rimi bērnu stūrītī. Pasākuma noslēgumā Rimi Gardēži klātesošos priecēs ar gardu, 50 kilogramus smagu mega kūku.

Savukārt konkursa dalībnieču meistarkūkas uzreiz pēc pasākuma tiks nodotas Rīgas sociālās aprūpes centram, kas ietver pansionātus Gaiļezers, Mežciems un Stella Maris, iepriecinot iemītniekus šajā svētku dienā.

Konkursam Latvijas gardākā kūka kopumā tika pieteiktas 154 kūkas no pieciem Latvijas kultūrvēsturiskajiem reģioniem – Rīgas Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes. Visčaklākās saimnieces un pieteikumu iesniedzējas bijušas kūku meistares no Rīgas un Vidzemes, konkursam piesakot 101 pašgatavotu kūku.

Ar konkursā pieteiktajām kūku receptēm var iepazīties Rimi Gardēži mājaslapā www.gardezi.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)