Banner 980x90

Rīgas svētku noslēgumā izskan Vērmanes dārza 1.Folkfestivāls

Rīgas svētku ietvaros 2010.gada 22.augustā Vērmanes dārza estrādē notika Austras Biedrības rīkotais Vērmanes dārza 1.Folkfestivāls "Pašā Rīgas Viducī".
Festivālu ieskandināja tā goda viešņa Austra Pumpure ar austrasbērniem, bet visas dienas garumā uzstājās 40 folkmūziķi no visas Latvijas - gan bērnu dziesmu autori un izpildītāji, gan tautā labi zināmi un iemīļoti dziedātāji un folkgrupas, kā arī krievu bardi.

Publikas interese par festivāla koncertu bija neatslābstoša, bet tā kulminācija, neapšaubāmi, bija dienas noslēgumā, kad pēc dzīvesgudrās un sirsnīgās Vītolu ģimenes un grupas "Lidojošais paklājs" priekšnesumiem Vērmanes dārza estrādē izskanēja tā dalībnieku un skatītāju dziedātas kopdziesmas, kuras noslēdza folkmūzikas kustības īstenotāja Jura Vilcāna dziesma "Celies, pirmais stāvs!" un latviešu tautasdziesma "Stūru stūriem tēvu zeme".

Festivālu Vērmanes dārzā apmeklēja vairāk nekā tūkstotis klausītāju. To rīkoja biedrība "Austras biedrība" sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizāciju "Ave Sol", pateicoties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstam.

Pasākuma rīkotāji iecerējuši, ka folkmūzikas festivāls "Pašā Rīgas viducī" varētu kļūt par ikgadēju notikumu, tādējādi bagātinot Rīgas svētku norišu kaleidoskopu, pulcinot dziesminiekus un bardus ne tikai no Latvijas, bet arī kaimiņu valstīm. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)