Banner 980x90

"Rīgas ūdens" iztīrījis ūdensvadus apmēram 80 kilometru garumā

Rīga, 28.aug., LETA. SIA "Rīgas ūdens" darbinieku kopš aprīļa sākuma iztīrījusi jeb izskalojusi 77,93 kilometrus ūdensvadu, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības uzņēmuma pārstāvis Arturs Mucenieks.

Ūdensvadu skalošana notiek ar impulsa metodi, kad ar hidrauliskiem triecieniem tiek noņemts cauruļvadu aplikums. Minētais aplikums ir uzkrājies daudzu gadu garumā un rada ūdens uzduļķojuma jeb tā saucamā rūsainā ūdens draudus.

Šāda metode ir saudzīga pret ūdensvada tīklu tehnisko stāvokli, kā arī dod labākus rezultātus par līdz šim izmantotajām tehnoloģijām, skaidro Mucenieks.

Tīrīšanas darbus veic Ūdensvada tīklu skalošanas grupa, un paredzēts, ka līdz septembrim tā izskalos vēl 2,23 kilometrus ūdensvadu. Pašlaik SIA "Rīgas ūdens" brigādes darbojas Dārzciema apkaimē, bet iepriekš skalošanas darbi veikti Juglā, Teikā, Mežciemā un Purvciemā.

Iepriekš ar ūdensvadu skalošanas darbiem kā ārpakalpojuma sniedzēji nodarbojās vācu uzņēmuma "Hammann" speciālisti. Pērn tika izskaloti maģistrālie ūdensvadi ar kopējo garumu 27,8 kilometri, bet kopumā skalošanas darbi veikti ūdensvada tīklos ar kopējo garumu 60 kilometri.

Paveiktie darbi ietilpst sistemātiskajā Rīgas ūdensvadu skalošanas programmā, kas turpināsies līdz 2020.gadam un aptvers visu pilsētu. To realizējot, galvaspilsētā uzlabosies ūdens kvalitāte un līdz minimumam samazināsies ūdens uzduļķošanās iespējas, norāda uzņēmuma pārstāvis.

SIA "Rīgas ūdens" kopumā apsaimnieko ūdensvadu sistēmu, kuras kopējais garums ir aptuveni 1400 kilometri. Šogad plānots izskalot ūdensvadus ar kopējo garumu 140 kilometri, bet 2018., 2019. un 2020.gadā - 240 kilometrus ik gadu. Šo darbu veikšanai "Rīgas ūdens" iegādājies ūdensvada tīklu skalošanas iekārtu par 484 420 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 586 148 eiro ar PVN.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)