Banner 980x90

"Rīgas ūdens" pērn nomainījis vairāk nekā 1000 bojātu ūdens aizbīdņu

Rīga, 8.janv., LETA. Aizvadītajā gadā SIA "Rīgas ūdens" nomainījis 1010 bojātus ūdens apgādes sistēmas aizbīdņus, bet pēdējo 10 gadu laikā kopumā nomainīta aptuveni puse no visiem savu laiku nokalpojušajiem aizbīdņiem, kuri ir diametrā lielāki par 100 milimetriem, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Arturs Mucenieks.

Kopumā šādu aizbīdņu esot ap 12 000. Mucenieks skaidroja, ka aizbīdņu nomaiņas rezultātā uzlabota ūdensapgādes drošība - ja vēl pirms dažiem gadiem ūdensvada avāriju novēršanai nācās bez ūdens atstāt veselus dzīvojamos rajonus, atslēdzot kilometriem garus ūdensvada posmus, tad tagad avāriju lokalizēšanai nākas no ūdenspadeves atslēgt tikai dažas mājas.

Pērn nomainīti arī 668 bojāti pievadi un saremontēti 340 ielas ūdensvadu tīkla posmi. Tāpat aizvadītajā gadā nomainīti 472 bojāti hidranti.

"Pēdējos desmit gados "Rīgas ūdens" nomainījis aptuveni 60% hidrantu, turklāt no tiem ap 20% ir izvietoti pilnīgi jaunās vietās - lielākoties vecpilsētā, arī pie skolām un koncertu norises vietām, un kvartālos ar koka apbūvi. Šāda hidrantu nomaiņa rada papildu garantijas ugunsdzēsējiem - ja bojāta hidranta dēļ nebūtu pieejas pilsētas ūdensapgādes sistēmai, iespējamajiem ugunsgrēkiem būtu daudz smagākas sekas," informēja uzņēmuma pārstāvis.

Gan aizbīdņu, gan hidrantu atjaunošanas programma tiks turpināta arī šogad. Remontdarbi tiekot plānoti sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, lai ūdensvadu komunikācijas primāri tiktu nomainītas iespējami vairāk tajās ielās, kurās plānota arī asfaltseguma nomaiņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)