Banner 980x90

Rīgas velokonferencē LVC informēs par jauno valsts standartu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) kopā ar iesaistītajām pusēm ir izstrādājusi jaunu valsts standartu LVS Ceļu projektēšanas noteikumi. 9.daļa: Velosatiksme.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja va/s Latvijas Valsts ceļi Komunikācijas daļa, jaunu standartu vai to redakciju izstrāde notiek gadījumos, ja priekšrakstos noteiktās normas vairs neatbilst apstākļiem, ar ko satiksmes dalībnieki sastopas ikdienā. Standartizācija ir process, kas izriet no LVC pamatdarbības vajadzībām, tādēļ LVC brīvprātīgi piedalās tai saistošo standartu izstrādē.

No jauna valsts standartā Velosatiksme ir iekļauta šāda informācija:

* velosatiksmes plānošanas un projektēšanas pamatprincipi,

* velosatiksmes formu izvietojums,

* trašu plāni un garenprofili,

* velosatiksmes šķērsprofili,

* satiksmes organizācija,

* velopārbrauktuves,

* velobūvju segumi,

* aprīkojums,

* velosatiksmes organizēšana ierobežotos apstākļos.

Jaunā standarta izstrādē piedalījās arī VAS Ceļu satiksmes drošības direkcija, Latvijas Riteņbraucēju apvienība, SIA "Elmāra Daniševska birojs" un Rīgas domes Satiksmes departaments. Standarts Velosatiksme nebūs noteikts kā obligāts, jebkurš pasūtītājs varēs brīvi noteikt tā piemērošanu. Vienlaikus tas ir vienīgais šāda veida dokuments, kurā ir apkopota citu valstu labākā pieredze un risinājumi un kurā balstīt velosatiksmes infrastruktūras projektēšanu. Jaunais standarts ir nosūtīts Standartizācijas birojam (LVS) un paredzams, ka tiks apstiprināts nākamā gada sākumā.

Rīgas velokonference ir lielākais velosatiksmei veltītais ikgadējais ekspertu forums Latvijā. Tā tiek rīkota kopš 2012.gada ar mērķi veicināt informācijas apmaiņu starp velosatiksmes attīstības veicināšanā iesaistītajām pusēm.

Konferenci rīko Rīgas domes Satiksmes departaments un Latvijas Riteņbraucēju apvienība. Mērķauditorija: arhitekti, pilsētvides plānotāji, projektētāji un satiksmes organizētāji, valsts un pašvaldību amatpersonas, kas atbild par satiksmes infrastruktūru u.c. 

Rīgas velokonference norisināsies 27.novembrī Rīgā, Rātsnamā, Rātsnama laukumā 1. Tās sākums plkst.9.00. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)