Banner 980x90

Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā būs skatāma izrāde "Henrijs VIII, Karaliskais gambīts"

Izrāde par skandalozo 16.gs. angļu monarhu Henriju VIII Tjūdoru visas vasaras garumā apceļojusi daudzas skaistas Latvijas pilis, muižas un kultūras centrus Vidzemē un Kurzemē un septembra beigās būs skatāma arī Rīgā, informē izrādes "Henrijs VIII, Karaliskais gambīts" Producente Laila Baumane.
26.septembrī, 27.septembrī un 28.septembrī Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē plkst.20.00 būs skatāma izrāde Henrijs VIII, Karaliskais gambīts, stāsta Laila Baumane.

Henriju VIII spēlē populārais aktieris Andris Bērziņš, Henrija sievu lomās spožas aktrises - Lāsma Kugrēna, Aīda Ozoliņa, Raimonda Vazdika, Indra Burkovska, Zane Burnicka, Egija Silāre un Ruta Vītiņa, norāda Laila Baumane.

Režisors Voldemārs Šoriņš:

"Luga, kas ir par karali un sešām sievietēm viņa dzīvē - par vēsturiskām personām un notikumiem, būtībā iztirzā daudzas mūsdienīgas politiskas, sociālas un ētiskas problēmas, kas nav atrisinātas joprojām un arī šodien izrādās apbrīnojami aktuālas. Neskatoties uz to, tajā ir gan smiekli, gan asaras, gan kaislības un erotika. Lēmumi, kas maina valstu un cilvēku likteņus, tiek pieņemti karaļa gultā...

Izrāde ir atjaunota, lai papildinātu Latvijas muižu un piļu asociācijas 10 gadu jubilejas pasākumus un atbilstīgi pilīm karalis un viņa karalienes ir tērptas vēsturiski krāšņos tērpos."

Lugas autors ir vācu dramaturgs Hermanis Gresīkers (Hermann Gressieker), pirmizrāde vācu valodā notika 1957.gadā un to tūlīt uzveda vairāk nekā 20 teātri Vācijā, Austrijā un citur. Angliski luga pirmoreiz iestudēta 1959.gadā Ņujorkā Selivana ielas teātrī, Kanādā Monreālas Repertuāra teātrī luga uzvesta 50.gadu beigās Kanādā dzīvojoša latviešu režisora Gunāra Vērenieka režijā. Pirms vairāk nekā 10 gadiem Gunārs Vērenieks.

Papildinformāciju meklēt - www.izradehenrijs.lv.

Biļetes Biļešu Servisa kasēs un izrāžu norises vietās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)