Banner 980x90

Rīgas Zooloģiskais dārzs Tbilisi zoodārzam dāvinās septiņus dzīvniekus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Rīgas Zooloģiskais dārzs Tbilisi Zooloģiskajam dārzam, kas pagājušā gada vasarā cieta plūdos, dāvinās septiņus dzīvniekus, aģentūru LETA informēja Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Uz Gruziju ceļos divkupru kamielis Villijas, trīs alpakas - Tomass, Karmena un Kamene, kā arī no Rīgas prom būs jādodas mājas jakam Pūpolam un zildzelteno aru pārim Čabulim un Filipīnai.

Pēc postošajiem 2015.gada jūnija plūdiem Tbilisi Zooloģiskā dārza vadība un darbinieki ir daudz darījuši, lai sakoptu postījumu sekas. Patlaban ar pilsētas atbalstu tiek veidots projekts jaunam zooloģiskajam dārzam Tbilisi Dendroloģiskajā parkā. Bet līdz šī projekta realizācijai iecerēts atvērt vienkāršas ekspozīcijas esošajā teritorijā - neapplūstošajā kalna daļā. Lai to paveiktu, Tbilisi Zoodārzs pērn izveidoja sarakstu ar dzīvniekiem, kurus vēlētos saņemt kā atbalstu un dāvanu no citiem zooloģiskajiem dārziem. Uz kolēģu aicinājumu palīdzēt atsaucās arī Rīgas Zooloģiskais dārzs.

Pateicoties Rīgas domes finansiālajam atbalstam, tuvākajās dienās no Rīgas Zooloģiskā dārza septiņu līdz astoņu dienu ilgajā ceļā uz Tbilisi dosies septiņi dzīvnieki - kamielis, mājas jaks, trīs alpakas un divas zildzeltenās aras. Dzīvnieku transportēšana no Latvijas uz Gruziju izmaksās aptuveni 15 000 eiro. Ceļa izdevumus apmaksās Rīgas pašvaldība.

Rīgas zoodārza darbinieki akcentēja, ka dzīvnieku transportēšana ir gana sarežģīts process. Pēc vairāku mēnešu saskaņošanas ir saņemti veterinārie sertifikāti, sagatavoti piemēroti ceļojumu sprosti un dzīvnieki gatavi doties ceļā ar dzīvnieku transportam sertificētu automašīnu un piekabi. Līdz Tbilisi ir mērojami vairāki tūkstoši kilometru, kā arī ar prāmi būs jāšķērso Melnā jūra.

Paredzēts, ka nākamās nedēļas sākumā garajā ceļā ar auto dosies zīdītāji - kamielis, jaks un alpakas. Putni ir jutīgāki un stresa uzņēmīgāki, tādēļ zildzeltenās aras Tbilisi tiks nogādātas ar lidmašīnu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)