Banner 980x90

Rinkēvičs aicina saglabāt ASV karavīru klātbūtni Baltijas valstīs

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) ASV amatpersonas aicinājis saglabāt nepārtrauktu rotējošo ASV karavīru klātbūtni Baltijas valstīs, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Rinkēvičs vakar Vašingtonā kopā ar Baltijas valstu ārlietu ministriem tikās ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeru Polu Raienu, ASV Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Bobu Korkeru un ASV Senāta Ārlietu komitejas vietnieku Benu Kārdinu.

Ministrs apliecināja gatavību turpināt Baltijas valstu un ASV stratēģisko partnerību drošības un aizsardzības jomā un kopīgi strādāt pie NATO Varšavas samita lēmumu īstenošanas.

Rinkēvičs arī pauda gandarījumu par regulārajiem un intensīvajiem Baltijas valstu un ASV starpparlamentārās sadarbības kontaktiem pēdējo gadu laikā.

"Biežās kongresmeņu un senatoru delegācijas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir sekmējušas ASV pastiprinātu politisku uzmanību un praktisku atbalstu Baltijas valstīm laikā, kad starptautiskā tiesiskā kārtība tiek arvien biežāk pārkāpta un Krievijas ārpolitika ir kļuvusi daudz agresīvāka attiecībā pret kaimiņiem," sacīja Rinkēvičs.

Tikšanās laikā ar amatpersonām tika pārrunāta Latvijas un ASV stratēģiskā partnerība, transatlantiskās attiecības un parlamentārie kontakti. Tāpat ministrs informēja amatpersonas par Latvijas apņemšanos 2018.gadā aizsardzības spēju attīstīšanā atvēlēt 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Jau ziņots, ka Rinkēvičs vakar kopā ar Baltijas valstu ārlietu ministriem tikās arī ar ASV valsts sekretāru Reksu Tilersonu.

Tiekoties ar amatpersonām ministrs pauda pārliecību par nepieciešamību turpināt Baltijas valstu un ASV stratēģisko partnerību drošības un aizsardzības jomā un aicināja ASV saglabāt nepārtrauktu klātbūtni Baltijas valstu reģionā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)