Banner 980x90

RISEBA "Mīlestības Svētku 2011" ietvaros asinis ziedo 85 cilvēki

Ar SEB bankas atbalstu studenti ziedo asinis Baltijā lielākā asins ziedošanas projekta ietvaros un gatavojas svinēt vispasaules "Mīlestības Svētkus", kuru organizēšanā šogad apvienojušās piecas Latvijas augstskolas: Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Biznesa augstskola Turība (BAT), Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola (RISEBA) un Baltijas Starptautiskā akadēmija (BSA).

"Mīlestības Svētki 2011" ietvaros 27.janvārī notika asins ziedošanas diena Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (RISEBA). Lai palīdzētu nelaimē nonākušajiem un ziedotu asinis, ieradušies bija 109 cilvēki, no kuriem asinis ziedoja 85.

Jau sesto gadu "Mīlestības Svētki" tiek rīkoti ar sociālu mērķi - ziedot asinis nelaimē nonākušajiem, kā arī aktualizēt asins nodošanas tēmu, tās nozīmīgumu Latvijas veselības aprūpē un katra iedzīvotāja lomu tajā.

Valsts asins donoru centra (VADC) direktore Gitas Ņemceva stāsta: "Statistika liecina, ka gan donoru, gan asins ziedošanas reižu skaitam ir tendence samazināties. Tas izskaidrojams ar demogrāfiskajām tendencēm Latvijā kopumā. Šobrīd par donoriem kļūst deviņdesmitajos gados dzimušie jaunieši, bet, kā zināms, šajā laikā Latvija bija ļoti zema dzimstība. Mēs strādājam, lai donoru kustībā iesaistītu pēc iespējas vairāk jauniešus, tāpēc esam ļoti pateicīgi "Mīlestības Svētku" organizatoriem par sadarbību un atbalstu!"

Arī RISEBA var lepoties ar īstiem varoņiem savu studentu vidū, kas devuši ieguldījumu Latvijas veselības aprūpē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)