Banner 980x90

RPP augustā sāks patrulēt pie Rīgas izglītības iestādēm

Rīga, 17.aug., LETA. Rīgas pašvaldības policija (RPP) no 21.augusta patrulēšanas maršrutos iekļaus 114 mācību iestādes, 33 interešu izglītības iestādes un jauniešu pulcēšanās vietas, šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas apkarošanas jautājumu komitejas sēdē šodien pastāstīja RPP priekšnieks Jānis Lūkass.

Komiteja šodien uzklausīja Lūkasa un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta vadītāja Gunta Helmaņa ziņojumus par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, uzsākot jauno mācību gadu Rīgas pilsētas izglītības iestādēs.

Helmanis pastāstīja, ka Rīgā šajā mācību gadā darbu sāks 297 pašvaldības izglītības iestādes, kas ir par vienu skolu mazāk nekā pērn. Tas skaidrojams ar to, ka tika likvidēta Pļavnieku ģimnāzija, kuras ēkā pašreiz atrodas Prakstiskās estētikas skola.

Savukārt Rīgas 64.vidusskola papildu iegūs vēl vienu ēku Burtnieku ielā, bet viena no Rīgas 5.speciālās internātpamatskolas - attīstības centra trīs ēkām tiks atbrīvota.

Lūkass pastāstīja, ka RPP katru gadu izstrādā plānu sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā, tāpēc jau no 21.augusta patrulēšanas maršrutos ir iekļautas 114 mācību iestādes, 33 interešu izglītības iestādes, kā arī vietas, kurās mīl pulcēties jaunieši. Turklāt prevencijai tiks veiktas arī informatīvā kampaņas mazumtirdzniecības tirgotājiem saistībā ar alkohola pārdošanu nepilngadīgajiem.

Lūkass pastāstīja arī, ka RPP plāno veikt aptuveni 50 pārbaudes mazumtirdzniecības veikalos, iesaistot nepilngadīgas personas.

RPP 1.septembrī paredzējusi nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību pie gājēju pārejām svinīgo pasākumu laikā. Turklāt aptuveni 160 RPP darbinieki patrulēs arī parkos, rotaļlaukumos, aktīvās atpūtas vietās, kā arī pie tirdzniecības vietām, lai atturētu nepilngadīgos no likuma pārkāpšanas.

Arī mācību gada laikā sabiedrisko kārtību nodrošinās gan pie 114 mācību iestādēm, gan 33 interešu izglītības iestādēm. Lūkass pastāstīja, ka patrulēšanas intensitāte pie izglītības iestādēm ir atkarīga no objekta specifikas – pārsvarā RPP darbinieki pie izglītības iestādēm patrulē astoņas stundas, bet atsevišķos objektos 12.

Drošības nolūkos RPP plānojusi veikt arī preventīvos pasākumus, lasot lekcijas skolās par sabiedriskās kārtības noteikumiem un nepilngadīgo juridisko atbildību, kā arī iesaistoties publiskos pasākumos, kas notiks pilsētvidē.

Deputāts Mārtiņš Bondars (LRA/LA) uzdeva jautājumu, kas ir pamata riski, uz kuriem koncentrējas RPP mācību gada sākumā. Lūkass norādīja, ka vērtējot iepriekšējo gadu statistiku var vērot tendenci, ka 1.septembrī nepilngadīgo pārkāpumu un pret viņiem vērsto pārkāpumu skaits ir samazinājies. Galvenokārt riski ir nepilngadīgo alkohola lietošana, nepilngadīgo novešana līdz reibuma stāvoklim un ar to saistītie pārkāpumi – sīkais huligānisms, alkohola lietošana publiskās vietās un citi.

Bondars arī jautāja, kāda ir situācija ar narkotikām izglītības iestādēs. Lūkass pastāstīja, ka nevar runāt par kopēju tendenci, un situācija ir manāmi uzlabojusies salīdzinoši ar "spaisa laikiem".

Komitejas lēmuma projekts paredzēja akceptēt RPP un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pasākumu plānus un aktualitātes 2017./2018. mācību gada sākumam un mācību gadam kopumā. Bondars un deputāte Juta Strīķe (JKP) iebilda, ka ir uzklausīti tikai Lūkasa un Helmaņa ziņojumi nevis redzēti konkrēti plāni, tāpēc lēmuma projekts ir grozāms.

Drošības, kārtības un korupcijas apkarošanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) piedāvāja nomainīt lēmuma projektā vārds "akceptēt plānus" uz "uzklausīt ziņojumu".

Pēc garām diskusijām opozīcijas deputāti tomēr atturējās balsojumā par šo lēmuma projektu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)