Banner 980x90

RTU akreditēti jau 70% studiju programmu

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) sekmīgi akreditētas jau 94 studiju programmas, kas ir 70% no visām RTUpiedāvātajām studiju programmām. Visas programmas atzītas par ļoti kvalitatīvām un ir akreditētas uz maksimālo termiņu - sešiem gadiem, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv atklāja Rīgas Tehniskās universitātes Komunikācijas un mārketinga departamenta Komunikācijas nodaļas projektu vadītājs Krišjānis Ozols.

Šobrīd Izglītības un zinātnes ministrija ir akreditējusi deviņus studiju virzienus, ko piedāvā RTU. Kopumā RTUiespējams apgūt 134 studiju programmas, kas pēc jaunajiem akreditācijas noteikumiem iedalītas 12 studiju virzienos. Pārējo studiju virzienu akreditācija saskaņā ar akreditācijas noteikumiem notiks līdz 2013. gada 30.jūnijam.

Kā skaidro RTU mācību prorektors Uldis Sukovskis: "Lepojamies, ka RTU studiju programmas ieguvušas izcilu vērtējumu gan akreditācijas komisijas, gan arī ārvalstu ekspertu skatījumā. Arī visi tie studenti, kas šogad izvēlēsies studijas RTU, var būt droši, ka saņems starptautiski atzītus diplomus un zināšanas, kas ir ļoti pieprasītas darba tirgū."

RTU piedāvātie studiju virzieni ir vitāli svarīgi Latvijas tautsaimniecībai, jo sagatavo speciālistus, kuri nodrošina ekonomikas attīstību - būvniecības, ražošanas, enerģētikas, konstruēšanas, augsto tehnoloģiju u.c. Profesionāļus.

Izglītības un zinātnes ministrija cenšas stimulēt jaunu inženierzinātņu profesionāļu izglītošanu, tāpēc daudz valsts budžeta līdzekļu ir atvēlēti tieši šo jomu augstskolām. RTU šogad piedāvās gandrīz 3500 jaunu valsts budžeta vietu, kas ir vislielākais budžeta vietu skaits starp Latvijas augstākās izglītības iestādēm.

Šobrīd akreditētie RTU studiju virzieni:
* "Ekonomika"
* "Ķīmija, ķīmijas tehnoloģijas un biotehnoģija"
* "Fizika, materiālzinātne, matemātika un statistika"
* "Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne"
* "Mehānika, metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības"
* "Enerģētika, elektrotehnika un elektrotehnoloģijas"
* "Ražošana un pārstrāde"
* "Vides aizsardzība"
* "Iekšējā drošība un civilā aizsardzība".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)