Banner 980x90

RTU apstiprināti 2100 pieteikumi studijām

Pirmdien, 8.jūlijā, pirmajā dokumentu pieņemšanas dienā, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) līdz plkst.15.00 apstiprināti 2100 reflektantu pieteikumi studijām, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja RTU Komunikācijas un mārketinga departamenta Komunikācijas nodaļas projektu vadītājs Krišjānis Ozols.

Inženierekonomikas un vadības fakultāte ir vispopulārākā RTU ar 545 apstiprinātu pieteikumu. Tai seko Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte ar 474, Transporta un mašīnzinību fakultāte ar 300, Būvniecības fakultāte ar 167, Elektronikas un telekomunikāciju fakultāte ar 147, Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte ar 141, Enerģētikas un elektrotehnikas fakultāte ar 136 un Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte ar 34 apstiprinātiem pieteikumiem.

Savukārt RTU četrās filiālēs Liepājā, Cēsīs, Daugavpilī un Ventspilī kopā apstiprināti 146 pieteikumi studijām. Uz doto brīdi pieprasītākās studiju programmas ir "Informācijas tehnoloģija" ar 182, "Datorsistēmas" ar 165 un "Muitas un nodokļu administrēšana" ar 121 apstiprinātu pieteikumu.

Sagaidot pirmos reflektantus, kas iesniedz dokumentus RTU, daudzi Latvijas uzņēmumi piedalījās akcijā "Visi grib inženierus!", veidojot simbolisku rindu un tādējādi uzsverot lielo pieprasījumu pēc inženierzinātņu speciālistiem.

"Šī ir īpaša diena, jo mēs liekam pamatus Latvijas tautsaimniecības nākotnei. Bez inženierzinātnēm ekonomikas izaugsme nav iespējama, to apliecina šodien sapulcējušies uzņēmumi, no kuriem visi ir līderi savās nozarēs Latvijā. Ir svarīgi informēt jauniešus, ka inženierzinātņu studijām ir potenciāls: liels pieprasījums darba tirgū, labas algas un izaugsmes iespējas," norāda RTU mācību prorektors Uldis Sukovskis.

Akcijas "Visi grib inženierus!" mērķis ir popularizēt inženierzinātņu studijas un norādīt uz plašajām darba iespējām Latvijā un citur pasaulē pēc diploma iegūšanas. Akcijas laikā uzņēmumi potenciālajiem darbiniekiem un citiem interesentiem prezentēja savas darbības sfēras, kā arī iesaistīja dažādās aktivitātēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)