Banner 980x90

RTU atver durvis uz inženierzinātni vairāk nekā 1000 apmeklētājiem

Sestdien Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notika Atvērto durvju diena, kuru apmeklēja vairāk nekā 1000 apmeklētāju, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv pavēstīja RTU Komunikācijas un mārketinga departamenta Komunikācijas nodaļas projektu vadītājs Ēriks Badamšins

Vislielāko interesi apmeklētājos izraisīja studiju iespējas fakultātēs, stipendijas, kā arī valsts finansēto budžeta vietu skaits katrā no specialitātēm. Atzinīgus vārdus izpelnījās arī pasākuma neformālais raksturs - līdztekus nopietnajām fakultāšu un absolventu prezentācijām vidusskolēni iejutās studenta ārpusmācību dzīvē - izbaudīt kopmītņu un ballīšu atmosfēru, pārbaudīt sevi studentu izdzīvošanas skolā un piedalīties citās aktivitātēs.

Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas vidusskolniece Anete bija pārsteigta par pasākuma neformālo gaisotni: "Ļoti labs pasākums, nebiju gaidījusi, ka būs tik atraktīvi. Esmu jau pārliecināta, ka studēšu RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē (DITF), tās informatīvajā stendā man sniedza ļoti izsmeļošu informāciju. Taču "nopirka" mani jau iepriekš - paziņa, kurš šobrīd studē RTU DITF doktorantūrā."

"Mēs sniedzam kvalitatīvu augstāko izglītību un studiju vidi, kas kļūst arvien starptautiskāka. Strauji augot ārzemju studentu skaitam, esam izveidojuši iespēju mūsējiem studēt kopā ar viņiem vienās grupās. RTU stabili iet uz priekšu un attīstās. Pētījumi rāda, ka profesijās, kurās var strādāt pēc RTU absolvēšanas, ir vieni no augstākajiem atalgojumiem valstī. Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) veiktā aptauja parādīja arī to, ka RTU ir atzīta par darba devēju vispieprasītāko universitāti," norāda RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

RTU sniedz iespēju studēt astoņās fakultātēs, kas kopumā piedāvā 132 studiju programmas pilna laika (dienas) un nepilna laika (neklātienes un vakara) studijās, un šogad RTU piedāvās 2500 valsts budžeta apmaksātas studiju vietas pirmajos kursos. Kopumā RTU Atvērto durvju dienā vidusskolēni varēja satikt Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (APF), Būvniecības fakultātes (BF), Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF), Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes (ETF), Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF), Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF), Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (MLĶF), kā arī Transporta un mašīnzinību fakultātes (TMF) mācībspēkus, studentus un absolventus. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)