Banner 980x90

RTU Inženierzinātņu vidusskolā nākotnē varētu paplašināt uzņemamo audzēkņu skaitu

Foto no Facebook.com/ RTU Inženierzinātņu vidusskola
Foto no Facebook.com/ RTU Inženierzinātņu vidusskola
​Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskola nākotnē varētu paplašināt uzņemamo audzēkņu skaitu, aģentūrai LETA pastāstīja RTU Attīstības fonda izpilddirektors Artūrs Zeps.

Zeps sacīja, ka pirmais vidusskolas mācību gads ir pagājis ļoti sekmīgi - skolēni uzrādījuši pozitīvus mācību rezultātus, sasniedzot vairākas godalgotas vietas arī mācību priekšmetu olimpiādēs valsts līmenī. Visi skolēni, kas bija sākuši mācības jaunajā Inženierzinātņu vidusskolā, mācību gadu noslēguši sekmīgi un turpinās izglītību šajā pašā skolā.

Neskatoties uz pozitīvajiem rezultātiem un optimistiskajām prognozēm par skolēnu intereses palielināšanos, par ko liecina pieteikumu skaita kāpums, RTU šogad vēl neplāno ļoti izplesties. "Skolai ir citādāka misija," sacīja Zeps, piebilstot, ka patlaban tiek komplektēta klase ar 24 skolēniem.

Trīs gadu periodā, kā norādīja Zeps, gan varētu notikt darbības paplašināšanās, piedāvājot nevis vienu, bet divas paralēlklases, tādējādi uzņemot divreiz vairāk skolēnu vienā mācību gadā. Tomēr Zeps arī norādīja, ka kopumā skolēnu kopskaits vidusskolā nepārsniegs 150 jauniešus.

Zeps norādīja, ka par pozitīvu vērtējumu vidusskolas darbībai liecina arī saņemtā akreditācija, kas skolai izsniegta uz maksimālo termiņu - sešiem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)