Banner 980x90

RTU radošo industriju centrs uzņēmis pirmos studentus

Ķīpsalā durvis vēris jaunais Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) radošo industriju centrs – pirmā universitātes teritoriālā kompleksa jeb studentu pilsētiņas "RTU – Pilsēta pilsētā" projekta gaitā ekspluatācijā nodotā ēka. RTU jaunajā ēkā studiju vietas ir gan Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes, gan Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūta studentiem un mācībspēkiem. Kopumā RTU radošo industriju centrā šogad mācības uzsākuši 650 studenti.

Kā uzsver Uģis Bratuškins, RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes dekāns
, galvenā jauniegūtā kvalitāte ir vienota studiju vide abu RTU struktūrvienību studentiem, kas nākotnē ļaus elastīgāk un pilnvērtīgāk gan optimizēt studiju procesu, gan arī iesaistīties kopīgās aktivitātēs un projektos. "Jaunās telpas piedāvā studiju vidi, kas atbilst labāko Eiropas un Ziemeļvalstu arhitektūras skolu tradīcijām - 24/7 pieejamība, katram studentam sava darba vieta, iespējas rīkot izstādes un darbu skates, kā arī aktīvi komunicēt, veicinot starpnozaru kontaktus un īstenojot kopīgus projektus", stāsta Uģis Bratuškins.

RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūta (TTDI) direktore Ausma Viļumsone, raksturojot kopējos ieguvumus, sākot studijas jaunajā ēkā stāsta: "TTDI ļoti būtiski ir tas, ka visas laboratorijas, mācību un pētniecības telpas beidzot ir vienkopus, jo līdz šim bijām vismaz piecās dažādās Rīgas vietās. Jaunā vide dod iespēju studentiem vienkopus redzēt visus institūta darbības virzienus, vieglāk izvēlēties specializāciju. Savukārt mācībspēkiemir vienkāršāk komunicēt mācību darbā un kopīgu projektu īstenošanā."

To, ka svarīgi, lai vienas mācību iestādes dažādas fakultātes ir nodalītas (studijas notiek atsevišķās telpās) apstiprina arī 56% RTU aptaujas respondentu. Lai noskaidrotu, kādi ir svarīgākie kritēriji mācību iestādes izvēlei, RTU veica aptauju studentu vidū, kurā atklājās, ka trīs svarīgākie kritēriji mācību iestādes izvēlē ir prakses iespējas (12%), programmu dažādība (13%) un pasniedzēju kvalitāte (21%). Savukārt augstskolas spēju nodrošināt studentiem brīvu pieeju praktizēties laboratorijās, cehos, studijās kā "ļoti svarīgu" atzīst 61% respondentu.

"RTU – Pilsēta pilsētā" ir vērienīgs projekts, kuru īstenojot tiks izveidots Baltijas reģionā modernākais inženierzinātņu studiju centrs – studentu pilsēta, ko nākotnē veidos RTU fakultātes, administratīvās ēkas un Zinātniskā bibliotēka. Šis ir līdz šim vērienīgākais studentu pilsētiņas projekts Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)