Banner 980x90

Rudenī Rīgā notiks starpdisciplināra starptautiska konference "Ceļā uz latviešu tautu"

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Septembrī Rīgā notiks starpdisciplināra starptautiska konference "Ceļā uz latviešu tautu", kurai aicināti pieteikties dažādu nozaru speciālisti, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs kopš 1996.gada īsteno projektu "Latviešu saknes", kura laikā atklātas vairākas izstādes, veltītas Latvijas sentautu - kuršu, zemgaļu, lībiešu, latgaļu un sēļu - etniskajai vēsturei un materiālajai kultūrai, izdotas grāmatas, organizētas konferences un izglītojoši pasākumi.

Konference "Ceļā uz latviešu tautu" paredzēta kā turpinājums aizsāktajam izpētes darbam, kurā iecerēts aplūkot ar Latvijas sentautu konsolidācijas procesu un latviešu tautas veidošanās vēsturi saistītus jautājumus.

Konferencei aicināti pieteikties vēsturnieki, valodnieki, sociologi, politologi, arheologi un etnologi, lai gūtu plašāku redzējumu par Latvijas vēsturē tik nozīmīgo notikumu norises gaitu, risinātu teorētiski konceptuālos jautājumus, gūtu ieskatu par līdzīgu notikumu izpētes situāciju un traktējumu kaimiņu zemēs.

Pieteikties konferencei var līdz 1.martam, dalībnieka anketas sūtot Vitoldam Muižniekam uz e-pastu "vitolds.muiznieks@lnvm.lv".

Starptautiskā konference "Ceļā uz latviešu tautu" norisināsies 14.septembrī Latvijas Nacionālā vēstures muzeja konferenču zālē Brīvības bulvārī 32.

Konference norisināsies latviešu, angļu un krievu valodā. Konferencē nolasītos referātus būs iespējams publicēt Latvijas Nacionālā vēstures muzeja rakstu krājumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)