Banner 980x90

Sabiedriskā patruļa atsavina 1500 "legālo narkotiku" iepakojumus

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) un Valsts policijas (VP) darbinieki vakar veica plašus kopīgus reidus "legālo narkotiku" tirdzniecības vietās. Savukārt tautas patruļās pie šīm tirgotavām piedalījās jau vairāk nekā 300 cilvēku no dažādām nevalstiskajām organizācijām, tiem pievienojās arī citi brīvprātīgajie, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kopumā Rīgā tika apsekotas 52 "legālo narkotiku" tirdzniecības vietas, Valsts policija pārbaudīja arī astoņas tirgotavas Jūrmalā, Ogrē, Olainē un Salaspilī. Konstatēts, ka 39 vietas ir bijušas ciet, bet pārējās tirgotavās atsavinātas aizdomīgas vielas. Pārbaužu laikā izņemti gandrīz 1500 iepakojumu, uzsāktas 13 administratīvās lietas un trīs kriminālprocesi.

Rīgā RPP darbinieki, saskaņā ar Gogoļa ielas 21 ēkas īpašnieka iesniegumu, nodrošināja sabiedrisko kārtību telpu atbrīvošanas laikā tirdzniecības vietā SIA  "Green Baltic". Telpu īpašnieks veica ārdurvju slēdzenes nomaiņu, lai liegtu minētās firmas darboņiem tirdzniecību ar augu maisījumiem viņam piederošajās telpās. Vienā no tirdzniecības vietām Pārdaugavā Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki atrada arī dažādas ķīmiskas vielas – acetonu, nagu lakas noņēmēju un citas vielas, kuras, iespējams, tirgotavas darbinieki izmantojuši, lai "uzlabotu" savu produkciju. Citās vietās konstatēts, ka tās turpinājušas savu darbu pat pēc tam, kad tajās bijuši ugunsgrēki. Vienā no šīm nodedzinātajām vietām Maskavas ielā pārbaude veikta divas reizes un kopā tajā atrasti un atsavināti 728 iepakojumi ar aizdomīgajām vielām.

Šā gada laikā, sadarbojoties ar dažādām institūcijām, VP Rīgas reģiona darbinieki kopā ir veikuši 411 pārbaudes un atsavinājuši 11 165 iepakojumus ar augu maisījumiem. Pārbaužu laikā sastādīti 1 052 administratīvie protokoli un uzsākta virkne kriminālprocesu. Savukārt RPP darbinieki kopš 1.oktobra, kad uzsākta pastiprināta cīņa ar "legālajām narkotikām", apsekoja tirgotavas 831 reizi un izņēmuši 4 202 dažāda apjoma augu maisījumu iepakojumus, konstatējuši 461 dažāda veida administratīvos pārkāpumus, kā arī aizturējuši 61 personu aizdomās par narkotisko vielu reibumu. RPP ietvaros ir uzsāktas 203 administratīvā pārkāpuma lietas par bīstamas preces realizēšanu.

14.novembrī spēkā stājās grozījumi likumā "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību", kas paredz, ka jaunām psihoaktīvām vielām, kas vēl nav iekļautas aizliegto vielu sarakstā, ir piemērojams pagaidu aizliegums uz laiku līdz 12 mēnešiem, izņemot tās no tirdzniecības.

Pieteikties dalībai sabiedriskajās patruļās var pa tālruni 20001000 (akcijas koordinators Sandris Bergmanis) vai sūtot e-pastu uz adresi: stopdrugs@riga.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)