Banner 980x90

Saistībā ar strīdiem par "Skonto" stadionu tā īpašnieki policijai lūdz sākt kriminālprocesu

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Strīdu epicentrā nonākušā "Skonto" stadiona nekustamā un kustamā īpašuma īpašnieks "Adventika Group" vērsies policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu par tiesu izpildītāja pilnvaru pārsniegšanu demontāžas darbu veikšanas dēļ.

Paziņojumā medijiem norādīts, ka no 7.aprīļa SIA "Light" vārdā tiesu izpildītājs nelikumīgi demontē kustamo īpašumu "Skonto" stadionā, tāpēc "Adventika Group" vērsies policijā ar iesniegumu par tiesu izpildītāja pilnvaru pārsniegšanu, lūdzot sākt kriminālprocesu.

Uzņēmuma preses pārstāvji skaidro, ka tika veikti arī citi juridiski soļi, proti, tiesai iesniegta sūdzība par tiesu izpildītāja rīcību un lūgums atlikt izpildītāja darbības līdz lēmumam par sūdzību, tāpat iesniegta sūdzība ar lūgumu atcelt kustamās mantas apķīlājumu. Vienlaikus par tiesu izpildītāju sūdzības iesniegtas arī Zvērinātai tiesu izpildītāju padomei un tieslietu ministram.

"Adventika Group" jau agrāk vērsusies ar citu iesniegumu Valsts policijā saskaņā ar Krimināllikuma 177.pantu, lūdzot sākt kriminālprocesu par krāpšanu pret "Light". "2015.gadā iegādājāmies "Skonto" stadionu kā kopīgu īpašumu, un 2016.gadā "Light" vērsās pret "Adventika Group" ar civilprasību, pretendējot uz daļu kustamā īpašuma. Ar pirmstiesas lēmumu daļa kustamā manta ir apķīlāta, bet pirmstiesas lēmumā skaidri un gaiši pateikts, ka to demontēt nedrīkst, jo tiesa nav notikusi. Nesaprotamu iemeslu dēļ tiesu izpildītājs aizpagājušajā nedēļā sāka rīkoties. Nav arī skaidrs, kāpēc kopā ar tiesu izpildītāju bija ieradusies persona, kurai, kā ziņo masu mediji, jau sen par pārkāpumiem atņemta tiesu izpildītāja licence, proti, Inga Čepjolkina," notikušo komentē "Adventika Group" valdes loceklis Aleksandrs Krakovs.

Dokumentācija apliecina, ka uzņēmums nopirka īpašumu kā kopumu, norāda Krakovs. "Tādēļ, saskaroties ar šo, mūsuprāt, klajo un nekaunīgo krāpšanas gadījumu, jau gada sākumā vērsāmies policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu. Mums ir pamatotas aizdomas, ka uzņēmums, kas cenšas ar varu atņemt daļu mums piederošā kustamā īpašuma, iespējams, saistīts ar agrākajiem "Skonto" stadiona īpašniekiem SIA "SSA", kas šādi acīmredzot vēlās saņemt maksu par vienu un to pašu īpašumu divas reizes," tā situāciju raksturo Krakovs.

2015.gadā "Adventika Group" īpašnieki iegādājās SIA "Mani Group", kam tobrīd piederēja "Skonto" stadiona kustamais un nekustamais īpašums. Līdz ar šo darījumu jaunie īpašnieki mainīja uzņēmējsabiedrības nosaukumu uz "Adventika Group". Pirms "Mani Group" stadiona īpašnieki bija "SSA", kas savukārt stadionu iegādājās no bankrotējušās "Parex bankas" slikto aktīvu pārvaldītājas "Reverta".

Pašlaik "Adventika Group" lemj par turpmākajām sev piederošā īpašuma attīstības perspektīvām un darbības virzieniem, taču tuvākajā laika periodā funkciju maiņa nav plānota un īpašums turpinās pastāvēt kā futbola stadions, norāda uzņēmumā. Sākot no pērnā gada līdz šī gada beigām, "Adventika Group" stadionu ir izīrējusi uzņēmumam "Fitnesa parks", kas organizē futbola sacensības un citas sporta nodarbības, tajā skaitā sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF).

Kā ziņots, "Skonto" stadionā notiek kustamā īpašuma demontāža, noņemot apgaismojuma stabu prožektorus un tribīņu krēslus. Kā portālam "Delfi" tika apliecinājis "Light" īpašnieks Alans Selters, "Skonto" stadionā notiek uzņēmumam piederošās kustamās mantas apķīlāšana un izņemšana, kā to paredzot tiesas spriedums. Saskaņā ar portāla ziņoto, uzņēmuma īpašums esot stadiona tablo, tunelis, pa kuru futbolisti iznāk uz spēlēm, kā arī stadionā esošie futbola vārti.

LFF pauž cerību, ka stadiona pārvaldnieki "Fitnesa parks", tā īpašnieki "Adventika Group" un situācijā iesaistītā "Light" atradīs savstarpēju kompromisu. LFF uzsver, ka ir gatava iesaistīties visu pušu pārrunās, jo LFF interesēs ir plānoto spēļu veiksmīga norise un pēc iespējas ātrāka skaidrība. LFF, reaģējot uz piektdienas notikumiem, oficiāli vērsusies pie "Adventika Group" un "Light", lūdzot situācijas skaidrojumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)