Banner 980x90

Sāk kriminālprocesu par Rīgā notikušo negadījumu, trolejbusam uz gājēju pārejas notriecot bērnu

Rīga, 13.sept., LETA. Valsts policija sākusi kriminālprocesu par pagājušās nedēļas nogalē notikušo negadījumu, kad trolejbuss uz gājēju pārejas notrieca 11 gadus vecu bērnu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Negadījums notika pagājušā sestdienā Višķu ielā. Policija skaidro notikušā apstākļus, taču patlaban plašākus komentārus nesniedz.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" trešdien, atsaucoties uz aculiecinieku teikto, vēstīja, trolejbuss bērnu notrieca gājēju pārejā vien dažus metrus no pieturas. Aculiecinieki norādījuši, ka transportlīdzeklis vēl 15 metrus vilka zēnu pa asfaltu.

Pēc notikušā, ievērojot "Rīgas satiksmes" iekšējos noteikumus, transportlīdzekļa vadītājs zvanījis nevis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, bet uzņēmuma dispečeriem. Pašvaldības pārvadātāja pārstāvis Viktors Zaķis norāda, ka tā bijusi pareiza rīcība.

Bērnam ir veikta operācija un viņš atrodas slimnīcā, bet trolejbusa vadītāja paņēmusi slimības lapu, vēstīja raidījums.

Patlaban nav zināms, vai negadījumā vainīga trolejbusa vadītāja, taču lielu sabiedrības ievērību izpelnījās cits negadījums, kad 2014.gada maija beigās Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, trolejbuss, kuru vadīja 1954.gadā dzimusi sieviete, uz gājēju pārejas notrieca 1982.gadā dzimušu sievieti un viņas 2009.gadā dzimušo meitu. Bērns no gūtajām traumām notikuma vietā mira, bet māte ar smagām traumām tika nogādāta slimnīcā, tomēr arī viņa vēlāk nomira.

Apelācijas instances tiesa pagājušā gada rudenī trolejbusa vadītājai piesprieda brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trīs gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)