Banner 980x90

Sākti Juglas kanāla krasta nostiprinājuma remontdarbi

Foto: Rīgas dome
Foto: Rīgas dome
Ceturtdien, 25.augustā, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs kopā ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču, Ziemeļu rajona izpilddirektoru Sergeju Hristoļubovu un Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aļeksejenko apmeklēja Juglas kanālu, kur uzsākts krasta nostiprinājuma remonts. Šie darbi tiek veikti, lai uzlabotu drošību un būtu iespējams turpināt Juglas promenādes izbūvi.

Kā pilsētas informācijas portāls Riga24.lv uzzināja Rīgas pilsētas pašvaldībā, Juglas kanāla krasts Miltiņpungā pie Vidzemes alejas ūdens līmeņa svārstību rezultātā, kā arī sniega un ledus kušanas ūdeņu ietekmē ir izskalots, tāpēc nepieciešams to nostiprināt. 2015.gadā Rīgas domes Mājokļu un vides departaments veica kuģošanas līdzekļu piestātnes remontdarbus, kā arī daļēji renovēja krasta nostiprinājumus (tika izbūvēti koka pāļu krasta nostiprinājumi uz Brīvības ielas pusi no kuģošanas līdzekļu piestātnes apmēram 30 metru posmā). Šī gada projektā paredzēts izbūvēt krasta nostiprinājumus uz otru pusi no piestātnes. Daļa nostiprinājumu tiks veidoti ar koka pāļiem (līdzīgi kā 2015.gadā izbūvētie krasta nostiprinājumi), bet daļa no krasta teritorijas tiks stiprināta ar dzelzsbetona plāksnēm, nepieciešamības gadījumā tiks veidots arī šķembu uzbērumu. Krastmalas nostiprinājumu izbūves laikā paredzēta arī piekrastes akvatorijas apsekošana un, konstatējot nogrimušus priekšmetus un atkritumus, tiks veikta to izcelšana un utilizācija.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir noslēdzis līgumu ar SIA "Baltijas jūras ģeoloģijas centrs", kas veic krastu nostiprināšanu aptuveni 320 metru garumā. Jau uzsākta veco dzelzsbetona plātņu demontāža.

Kopumā darbi varētu izmaksāt 169 974 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Tie tiks segti no Rīgas vides aizsardzības fonda līdzekļiem.

Pēc Juglas kanāla krasta nostiprināšanas būs iespējams arī turpināt Juglas kanālmalas promenādes renovāciju, kurai no infrastruktūras fonda piešķirti 341 333 eiro.

Rīgas Ziemeļu izpilddirekcija plāno rekonstruēt apstādījumus (izzāģējot vecos un bīstamos kokus, izveidojot koku vainagus un ierīkojot jaunus apstādījumus) atjaunot gājēju celiņus, izbūvēt apgaismojumu, uzstādīt margas un citus teritorijas labiekārtojuma elementus (soliņus, atkritumu urnas u.c.) gar Juglas kanāla malu.

Papildus tam ir paredzēts izbūvēt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un arī ar bērnu ratiņiem pieejamu noeju pie Juglas kanāla, kā arī izveidot piknika un atpūtas zonu.

Tas būs otrais posms Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas jau 2014.gadā sāktajiem labiekārtošanas darbiem, kas tika īstenoti pie daudzdzīvokļu mājām. Projekta pirmajā posmā tika veikta gājēju celiņu rekonstrukcija, apgaismojuma izbūve, apstādījumu rekonstrukcija, kā arī tika izveidots bērnu rotaļu laukums un senioru vingrošanas laukums. Papildus tam tika arī veikta kāpņu uz Juglas kanāla malas promenādi renovācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)