Banner 980x90

Sākusies pieteikšanās ZZ Čempionātam 2013 - papildināts

Pirmdien, 25.martā, ziņai pievienots ZZ Čempionāta 2013 atklāšanas video

Trešdien, 13.martā ar radošo sporta stundu Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis atklāja jau septītās Latvijā vērienīgākās skolēnu prāta un sporta spēles ZZ Čempionāts 2013. Šogad sacensības tiks veltītas Spēkam un Prātam – diviem elementiem, kuru mijiedarbība ir svarīga skolēnu vispusīgai attīstībai.

"Tradīciju rīkot ZZ Čempionātu esam saglabājuši jau septiņus gadus. Tas nebūtu iespējams bez pašu skolu un skolēnu atsaucības. Pērn ZZ Čempionātā pieteicās aptuveni 60 000 tūkstoši skolēnu no visas Latvijas, un mēs ticam, ka dalībnieku skaits turpinās pieaugt. Mūsu mērķis ir ne tikai veicināt skolēnu fiziskās aktivitātes un sniegt iespēju pavadīt brīvo laiku kopā, bet arī aicināt ikvienu apzināties savu potenciālu. Jo īpaši tāpēc, ka pašlaik pietiekama fiziskā aktivitāte ikdienā ir tikai 20% skolēnu* un to brīvā laika pavadīšana bieži vien saistās ar mazkustīgumu, piemēram, stundām ilgu laika pavadīšanu pie datora," skaidro Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Arī Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis atzīst, ka jauniešu dažādajām interesēm atbilstošu nodarbju piedāvāšana ir būtisks priekšnosacījums kvalitatīvai izglītības sistēmai: "Cilvēka zināšanu līmeni un attieksmi pret apkārt notiekošo veido ne tikai mācību stundu laikā apgūtais, bet arī dažādā pieredze, ko var gūt ārpus skolas. ZZ Čempionāta līdzšinējie panākumi lieliski parāda, ka jauniešiem ir interese par aktīvu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu – nepieciešams tikai sniegt šādu iespēju! Tāpēc arī  Izglītības un zinātnes ministrija aktīvi līdzdarbojas dažādos interešu izglītības projektos, lai veicinātu šādu iespēju pieejamību visā Latvijā."

Pieteikt savu klasi čempionātam iespējams līdz 10.aprīlim, reģistrējoties mājas lapā www.zzcempionats.lv. Lai kvalificētos ZZ Čempionāta pusfinālu sacensībām, skolēniem būs jāveic mājasdarbs - jādemonstrē radoša pieeja un jārada pilnīgi jauns sporta veids, kurā apvienots kā prāta, tā arī spēka treniņš. Tāpēc ZZ Čempionāta ieskaņā tautā iemīļoti sportisti un mūziķi viesosies vairākās Latvijas skolās, lai vadītu radošās sporta stundas skolēniem un atbalstītu tos mājasdarba izpildē.

Pieteikšanās ZZ Čempionātam 2013
ZZ Čempionāts 2013 ir veltīts Spēka un Prāta savstarpējai mijiedarbībai. Kā ierasts ZZ Čempionāts norisināsies trīs posmos un dalībnieki startēs trīs klašu grupās: 4. - 5., 6. - 8. un 10. - 11.klases.

Labākie mājasdarbu veicēji tiksies ZZ Čempionāta pusfinālos – 30.aprīlī Daugavpilī, 3. maijā Madonā, 7.maijā Dobelē, 10.maijā Kuldīgā un 14.maijā Rīgā. Pusfinālos piedalīsies radošākās klases, kas kopā ar klasesbiedriem radīs un laikus iesniegs mājasdarba uzdevumu. Pusfinālu spēcīgākās un atjautīgākās klases piedalīsies lielajā finālā 2.jūnijā Rīgā.

Tām klasēm, kas pusfinālā netiks, tiks dota otra iespēja – izpildot čempionāta uzdevumu mājas lapā jeb piedaloties Online ZZ Čempionātā, labākajām klasēm katrā vecuma grupā būs otra iespēja saņemt ceļazīmi uz lielo finālu Rīgā.

Skolu tūre – Radi savu sporta veidu
Līdz ar pieteikšanās sākumu ZZ Čempionātam 2013, sabiedrībā pazīstami sportisti un mūziķi dosies skolu tūrē Radi savu sporta veidu, kuras ietvaros dažādās Latvijas skolās līdz pat aprīļa vidum viņi vadīs radošās sporta stundas, parādot skolēniem pašu radītos sporta veidus. Skolu tūres ietvaros sportisti un mūziķi centīsies iedvesmot skolēnus mājas darba izpildei un dalīsies savā pieredzē.

Šogad par ZZ Čempionāta vēstnešiem kļuvuši bobslejists Oskars Melbārdis, autosportists Haralds Šlēgelmilhs, šķēpmetēja Līna Mūze, vieglatlēte Laura Ikauniece, mūziķi Māra Upmane-Holšteine un Valters Frīdenbergs, kā arī Dailes teātra aktieris Gints Andžāns.


Par ZZ Čempionātu
ZZ Čempionāts ir lieliska tradīcija, kas aizsākusies 2007.gadā un ik gadu tā dalībnieku skaits ir turpinajis augt. 2012.gadā čempionātam pieteicās jau 1900 klases, apvienojot aptuveni 60 000 skolēnu. Kopumā pērn ZZ Čempionātā piedalījās vairāk nekā 85% Latvijas skolēnu no 4.- 8. un no 10.-11.klasēm, kuras saskaņā ar ZZ Čempionāta nolikumu piedalās sacensībās.

ZZ Čempionātu 2013 vadīs atraktīvā TV seja Ketija Šēnberga un Ielu vingrošanas aizsācējs Latvijā Kaspars Zlidnis, kuri rūpēsies par to, lai cīņa par erudītākās un sportiskākās klases titulu noritētu godprātīgi un būtu kā lielisks piedzīvojums, ko atcerēties ikvienam dalībniekam.

Šī gada uzvarētājiem sarūpētās balvas:
1.vieta  visām klašu grupām: TREK velosipēdi visai klasei.
2.vieta visām klašu grupām: SAMSUNG mobilie viedtelefoni visai klasei.
3.vieta visām klašu grupām: biļetes uz Lana Del Ray koncertu visai klasei.

ZZ Čempionātu 2013 organizē Zelta Zivtiņa un jauniešu organizācija Avantis. To atbalsta Tele2, Nike, Sportland, Food Union, AXA, Angry birds, Dienas deva, Arēna Rīga, Madones dome, Kuldīgas dome, Daugavpils dome, Doboles dome, JCDecaux, Inbox.lv, Pols, Sīrups un Pilseta24.lv.

Par Zelta Zivtiņu:
Zelta Zivtiņa (ZZ) ir pirmā priekšapmaksas mobilo sakaru karte Latvijā, kas jau 14 gadus klientiem nodrošina plašu augstākās kvalitātes telekomunikāciju pakalpojumu klāstu Tele2 tīklā par izdevīgāko cenu. Zelta Zivtiņa ir stabils līderis mobilo sakaru priekšapmaksas karšu segmentā ar lielāko – aptuveni 700 000 – klientu tīklu. ZZ jau vairākus gadus pēc kārtas ir arī viens no mīlētākajiem telekomunikāciju zīmoliem Latvijā. ZZ vienmēr ir atbalstījusi Latvijas jauniešus un ieguldījusi viņu talantu attīstībā. Nozīmīgākie pēdējo gadu projekti ir vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts un ZZ Stipendijas jauniešiem. Plašāka informācija par ZZ pakalpojumiem pieejama mājaslapā www.zeltazivtina.lv un Tele2 klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

*Slimību profilakses un kontroles centra publiskotie dati: Latvijas skolēnu veselības paradumu pētījums (oktobris, 2012).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)