Banner 980x90

Sākusies stāvparka Bukultu apkaimē detālplānojuma sabiedriskā apspriešana

Līdz 25.janvārim sabiedriskai apspriešanai nodota Brīvības gatves un Jaunciema gatves krustojumā (Bukultu apkaimē) detālplānojuma 1.redakcija. Sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks 18.janvārī plkst.18.00 Rīgā, Brīvības gatvē 455, Garkalnes novada Kultūras nama mazajā zālē.

Atbilstoši Rīgas teritorijas plānojumam 2006.-2018.gadam Brīvības gatves un Jaunciema gatves krustojuma tuvākās apkārtnes teritorijas attīstības mērķis ir izveidot stāvparku tramvaja maršruta galapunktā un nodrošināt sabiedriskā transporta tīkla attīstību.

Detālplānojuma izstrādes mērķis ir precizēt Rīgas teritorijas plānojumā noteikto izmantošanu un pamatot stāvparka novietnes izvēli. Stāvparks ir paredzēts kā modernizēts tramvaja galapunkts ar ērtu pārsēšanās iespēju no privātā transporta uz sabiedrisko, lai nokļūtu pilsētas centrā. Paredzēts, ka stāvparks būs arī apvienots ar nelielu iepirkšanās centru un sadzīves pakalpojumu objektiem.

Detālplānojuma 1.redakcijas materiāli apskatāmi Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā, Amatu ielā 4, Rīgā, Garkalnes novada domē, Brīvības gatvē 455, www.garkalne.lv, kā arī Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta mājas lapā www.rdpad.lv, sadaļā "Sabiedrības līdzdalība". Informatīva planšete ar detālplānojuma 1.redakcijas risinājumiem atrodas Rīgas Centrālās bibliotēkas Juglas filiābibliotēkā Brīvības ielā 430a un pie plānojamās teritorijas.

Rakstiski priekšlikumi līdz 25.janvārim sūtāmi pa pastu vai iesniedzami Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā, Amatu ielā 4, Rīgā, LV-1050 vai jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā.

Viedokli un priekšlikumus var izteikt arī elektroniski portālā www.riga.lv sadaļā "e-pakalpojumi, Sabiedrības līdzdalība".

Detālplānojuma ierosinātājs: Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme". Detālplānojuma izstrādātājs: SIA arhitektu studija "L’Escala", Baznīcas ielā 15a-6, Rīgā, LV 1010, kontaktpersona Ilze Jansone 29122326, ilzejansone@inbox.lv.

Plašāka informācija par sabiedriskajām un publiskajām apspriešanām pieejama Pilsētas attīstības departamenta interneta mājas lapā www.rdpad.lv sadaļā "Sabiedrības līdzdalība". Ar Rīgas teritorijas plānojumu 2006.-2018.gadam var iepazīties www.rdpad.lv/rpap.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)