Banner 980x90

Salaspilī notiks Streiča brīvdabas kinonakts

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šogad izcilais latviešu kinorežisors, scenārists, aktieris, rakstnieks un gleznotājs Jānis Streičs svin 80 gadu jubileju. Šai sakarā šis - 2016.gads ir pasludināts par Streiča gadu, kura ietvaros gada garumā norisināsies dažādi pasākumi, lai godinātu izcilo meistaru jubilejā.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja pasākuma rīkotāji, 13.augustā Salaspilī tiks rīkota Streiča brīvdabas kinonakts. Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā sākot no plkst.22.00 notiks trīs filmu seansi līdz pat trijiem naktī. Filmas, kas uzņemtas pirms vairāk kā desmit gadiem – "Rudens rozes", "Ipolits" un "Naktssargs un veļasmazgātāja" skatītājiem, iespējams, ir mazāk pazīstamas, taču noteikti priecēs ar režisora pazīstamo rokrakstu, iemīļotu aktieru plejādi, mūžīgo tēmu – mīlestību un īpašo brīvdabas kino atmosfēru.

* Plkst.22.00 – 23.30 – RUDENS ROZES (2004.gads)

Reiz uzņēmējs Uldis Vītols bija neprātīgi iemīlējies savā skaistajā sievā Astrā, taču nu, pēc 25 gadu kopdzīves, šķiet, ka abus saista vien mīļās meitas Ritas laime un panākumi. Vītols lūdz Franci, kā cilvēku no malas, parunāt ar Astru par iespējamu laulības šķiršanu. Francis lūgumu īsteno no citas puses - atklāj Astrai, ka viņa ir tā mūža lielākā mīlestība.

Lomās: Romualds Ancāns, Maija Doveika, Lauris Dzelzītis, Baiba Kranāte, Ģirts Krūmiņš, Akvelīna Līvmane, Imbi Strenga, Varis Vētra, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars

* Plkst.23.45 – 1.00 – IPOLITS (2002.gads)

Filma ir ģimenes drāma, kuras centrā ir mīlas trīsstūris - māte, meita, znots. Sižeta pamatā ir mātes bīstamās psiholoģiskās rotaļas ar znotu, lai atmodinātu viņā vīrieti.

Lomās: Juris Kalniņš, Katrīna Pasternaka, Artis Robežnieks, Viktorija Streiča

* Plkst.1.15 – 2.50 – NAKTSSARGS UN VEĻASMAZGĀTĀJA (2002.gads)

Mūsdienu pasaka par mīlestību un par to, cik bīstami spēlēties ar otra cilvēka jūtām. Šķietami atraidītās mīlestības dēļ Māris apprec meiteni, ko nejauši saticis atraidījuma vakarā. Bēgšana no jūtām pārtop jaunā mīlestībā.

Lomās: Aija Dzērve, Artis Robežnieks, Sarmīte Rubule, Maija Doveika

Filmu demonstrācija notiek sadarbībā ar projektu "Kinopunkts". Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Biļetes 2 eiro uz vienu filmu Salaspils kultūras nama "Rīgava" kasē. Biļetes 5 eiro uz visu kinonakti, studentiem un pensionāriem 3 eiro. Nodrošinieties ar lietusmētelīšiem un siltiem plediem, darbosies arī kafejnīca.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)