Banner 980x90

Salaspils Botāniskajā dārzā iesvētīs jauno oranžēriju pamatakmeni

14. novembrī Salaspilī Nacionālā botāniskā dārza  (NBD) Ex situ centra jauno oranžēriju pamatos tiks iesvētīts pamatakmens un iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē NBD Izglītības un informācijas nodaļas speciāliste Ilze Ķigure.

Svinīgās ceremonijas sākums plkst.12.00.

NBD paredzēts izveidot jaunu infrastruktūru nacionālas nozīmes telpaugu genofonda kolekciju, kā arī reto un apdraudēto sugu saglabāšanai un pavairošanai. Šim nolūkam tiks uzbūvētas jaunas oranžērijas apmēram 3000 kvadrātmetru platībā. Izmantojot modernās tehnoloģijas, oranžērijās tiks nodrošināts atbilstīgs mikroklimats ekoloģisko prasību ziņā dažādām augu kolekcijām.

Jaunajā centrā kolekcijas plānots izvietot tā, lai tās varētu pilnvērtīgi izmantot arī vides izglītības vajadzībām, kas līdzās dabas vērtību saglabāšanai ir viens no galvenajiem botānisko dārzu uzdevumiem.






Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)