Banner 980x90

Salaspils Nacionālajā botāniskajā dārzā top purva augu ekspozīcija

Nacionālā botāniskā dārza (NBD) apmeklētāji jau nākamajā gadā varēs iepazīties ar Latvijas kaļķainajos zāļu purvos un pārejas purvos augošo augu dažādībām, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta NBD Dendrofloras nodaļas vadītāja Linda Strode.

Ekspozīju veidos NBD reto un aizsargājamo augu kolekcijās izaudzētie augi, kā arī biežāk sastopamās, šīm augtenēm raksturīgās sugas, kuras ievāktas ekspedīcijās. Pundurbērzs un zemais bērzs, Latvijas savvaļas rododendrs – purva vaivariņš, parastā purvmirte, orhidejas – purva dzeguzene, stāvlapu dzegužpirkstīte; kukaiņēdāji augi – garlapu rasene un parastā kreimule; rūsganā melncere, spilves, raibā kosa, bezdelīgactiņa, sfagni un citi šo augteņu augi ir katrs ar savu stāstu par piemērošanos purva apstākļiem. Veidotie purvu modeļi sniegs izglītojošu informāciju plašam apmeklētāju lokam, kā arī kalpos zinātniskajiem pētījumiem. Šajā sezonā rit augteņu iekārtošanas darbi. Jau šobrīd daudzi ekspedīcijās ievāktie augi ir piemērojušies jaunajiem apstākļiem un būs apskatāmi visiem interesentiem nākamajā sezonā.

Ekspozīcijas top ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)