Banner 980x90

Sanktpēterburgas Valsts Muzikālā teātra "Buff" viesizrādes Rīgas Krievu teātrī

30. aprīlī un 1. maijā M. Čehova Rīgas Krievu teātrī ir skatāmas izrādes "Blūzs" un "Lietus".

Klods Manjē
BLŪZS
Komēdija franču gaumē

Tulkojums no angļu valodas – Svetlana Volodina
Režisors – Krievijas Tautas skatuves mākslinieks Īzaks Štokbants
Māksliniece – Nadežda Skalabana
Kostīmu māksliniece – Jana Štokbanta
Komponists – Viktors Plešaks
Horeogrāfe – Marija Boļšakova
Izrādē piedalās;
Krievijas Nop.bag.skat.mākslinieks Jevgeņijs Aleksandrovs, Krievijas Nop.bag.skat.māksliniece Jeļena Zuboviča, Krievijas Nop.bag.skat.māksliniece Nika Kozorovicka, Krievijas Nop.bag. skat.mākslinieks Mihails Trjasorukovs,Anna Koršuka/Svetlana Vilhelma-Plaščevska, Olga Dorofejeva, Tatjana Kulakova.

Izrādes garums – 3 stundas un 20 min.ar 2 starpbrīžiem
"Blūzs", kas piepildīta ar milzīgu siltuma, labsirdīguma, humora lādiņu, - ir viena no skatītāju visiemīļotākajām izrādēm.
Šajā asprātīgajā franču situāciju komēdijā, vienlaikus gan aizkustinošā, gan romantiskā, tiek atklāts brīnumains stāsts, kas norisinājies Parīzē ar talantīgu un nabadzīgu mākslinieku, kuru sauc Blēzs. Protams, ka galveno lomu šajos notikumos spēlē mīlestība. Izrāde sākas ar izcilu solo uz trompetes: Jevgeņijs Aleksandrovs, kas atveido mākslinieku, spēlē blūzu, kura skaņās ir vientulības skumjas, sapnis par mīlestību, dzīves pārmaiņu priekšnojautas... Šis blūzs arī devis nosaukumu izrādei.

LIETUS
Īzaka Štokbanta liriska komēdija

Režisors inscenētājs – Krievijas Tautas skatuves mākslinieks Īzaks Štokbants
Režisors – Vjačeslavs Varkins
Māksliniece – Jana Štokbanta
Komponists – Marks Samoilovs
Gaismu māksliniece – Ņina Drabovska
Izrādē piedalās:
Krievijas Nop.bag. skat. mākslinieks Murads Sultanijazovs, Anna Koršuka/Jūlija Ovsjaņņikova, Iļja Kuzņecovs, Jeļena Kupraševiča, Vjačeslavs Varkins.
Izrādes garums - 3 stundas ar starpbrīdi

"Šis stāsts ir pilnīgs izdomājums, autora fantāzijas auglis. Ja kāds tajā atpazīs sevi vai autoru, uzskatiet, ka tā ir tikai sakritība".
Izrādes autori izstāsta mums vienu no tiem stāstiem, kurus sastopam savā dzīvē ik uz soļa. Iet laiks, un nekas it kā jau vairs nevar mainīt ierasto notikumu gaitu. Mums jau vairs nav jāraud katra nepatīkama iemesla dēļ, bet ne par ko īpaši arī nepriecājamies. Un šķiet, ka laime – tas ir kaut kas no tālās pagātnes vai arī vēl tālākas un nepiepildāmas nākotnes. Bet, lūk, kas notiek: viena nejauša gadījuma dēļ tiek apgriezta ar kājām gaisā visa mūsu dzīve. Mūsu dzīvē ienāk mīlestība, bet līdz ar viņu arī patiesa, īsta laime, par kuru mēs pat neuzdrīkstējāmies sapņot. Un nav saprotams, kam par to pateikties? Var būt – vasaras lietus gāzei?

 "Buff" mājas lapa: www.theatre-buff.spb.ru

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)