Banner 980x90

"SEB banka" piešķir desmit miljonu eiro aizdevumu "Rīgas siltumam"

Rīga, 7.sept., LETA. "SEB banka" ir piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu desmit miljonu eiro apmērā uzņēmumam AS "Rīgas siltums", aģentūru LETA informēja bankā.

Šie līdzekļi tiks ieguldīti uzņēmuma veikto ieguldījumu refinansēšanā, kā arī siltumapgādes infrastruktūras uzlabošanā un attīstībā.

"Rīgas siltums" vienmēr domā par to, kā attīstīt savu biznesu un palielināt centralizētās siltumapgādes konkurētspēju. Šobrīd ir izdevīgākais laiks kredīta ņemšanai un ilgtermiņa investīciju projektu realizācijai, tāpēc kredītlīdzekļu piesaiste ļaus uzņēmumam attīstīties ātrāk. "SEB banka" ir sevi pierādījusi kā ilgtspējīgu sadarbības partneri, kas patiesi izprot mūsu biznesu," norādīja "Rīgas siltuma" valdes locekle Birute Krūze.

"SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts atzīmēja, ka kredītprocentu likmes joprojām atrodas ļoti zemos līmeņos, tādēļ pašlaik ir labs brīdis piesaistīt ilgtermiņa finansējumu stratēģiskiem ieguldījumiem.

"SEB banka" ieguva tiesības izsniegt aizdevumu "Rīgas siltumam", piedaloties atklātā konkursā par kredītlīdzekļu piesaisti.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šā gada jūlija vidū "Rīgas siltums" izsludināja iepirkumu kredītlīdzekļu piesaistei 2017./2018.finanšu gada investīciju projektu finansēšanai un refinansēšanai.

"Rīgas siltuma" finanšu gada pirmajos sešos mēnešos gūtā peļņa no siltumenerģijas un elektroenerģijas pārdošanas un citas saimnieciskās darbības bija 18,6 miljoni eiro, kas salīdzinājumā ar attiecīgo periodu gadu iepriekš ir par 770 000 eiro vairāk.

"Rīgas siltums" gūtā peļņa no siltumenerģijas pārdošanas, elektroenerģijas pārdošanas un citas saimnieciskās darbības iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.oktobra līdz 2017.gada 30.septembrim, bija 1,82 miljoni eiro.

Pagājušajā finanšu gadā ir gūta arī papildus peļņa 5,94 miljonu eiro apmērā, kas ir izveidojusies saistībā ar to, ka ar 2018.gadu Latvijā ir ieviesta jauna uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtība, kuras rezultātā "Rīgas siltums" vairāk nekā desmit gadu periodā uzkrātā atliktā nodokļa apmērs tika atzīti par pagājušā finanšu gada peļņas vai zaudējumu aprēķinā kā ieņēmumi.

Tikmēr uzņēmuma "Rīgas siltums" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 152,3 miljoni eiro. Tas ir par 6,7 miljoniem eiro jeb 4,6% lielāks nekā iepriekšējā finanšu gadā un saistīts ar to, ka iepriekšējā apkures sezona bija garākā "Rīgas siltums" vēsturē, kā arī nodrošinot pastāvīgu pieaugumu jauno klientu sektorā, norādīja uzņēmuma pārstāvji.

"Rīgas siltuma" akcionāri ir Rīgas dome - 49%, Latvijas valsts - 48,995%, "Enerģijas risinājumi. RIX" - 2% un "Latvenergo" - 0,005%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)