Banner 980x90

Seminārs par Latvijas kultūras saglabāšanu

27.novembrī Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments sadarbībā ar Eiropas Savienības māju rīko semināru "Latvijas kultūras saglabāšana 21.gadsimtā – kā tas tiks izdarīts?" Seminārs notiks ES mājā, Aspazijas bulvārī 28. Sākums plkst.15.00, pilsētas informācias portālu Riga24.lv informē ES māja.

Semināra mērķis ir veicināt diskusiju par to, kā plānots saglabāt Latvijas kultūras mantojumu un latviešu kultūru globalizācijas laikā, kad robežas starp dažādām valstīm kļūst arvien nemanāmākas. Kuras Latvijas kultūras nozares saņem ES atbalstu un kā tas izpaužas?

Par ES kultūras politikas aktualitātēm seminārā īsu ieskatu sniegs Kultūras ministrijas Stratēģijas un reģionālās kultūrpolitikas nodaļas pārstāve Inese Betaga. Latvijas Nacionālās bibliotēkas Stratēģiskās attīstības nodaļas vadītājs Uldis Zariņš pastāstīs, kādas iespējas Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanai paver informācijas tehnoloģijas un ES atbalsts.

Šobrīd ES atbalsta prioritāte ir radošās industrijas. Kāda ir radošo industriju attīstība Latvijā un vai tai ir nākotne? Savā pieredzē par šo tēmu dalīsies Radošās Andrejsalas biznesa inkubatora projekta un ES Stratēģijas Baltijas jūras reģionam radošo industriju klastera paraugprojekta TAB LAB vadītāja Liene Kuplā.

Savukārt "Rīga 2014" pārstāve Aiva Rozenberga pastāstīs vairāk par projektu "Rīga 2014" un Latvijas vārda nešanu pasaulē.

Seminārs notiek 27.novembrī  ES mājas Sarunu istabā, 1.stāvā. Sākums plkst.15.00. Aicinām piedalīties ikvienu interesentu, iepriekš pieteikumu sūtot uz e-pastu: arta.uselonoka@rtusp.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)