Banner 980x90

Septembra beigās Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" atklās jauno koncertu sezonu

Ceturtdien, 30.septembrī plkst.19.00 Lielajā Ģildē ar Andra Dzenīša skaņdarba pasaules pirmatskaņojumu un Džozefa Švantnera koncerta pirmatskaņojumu Latvijā, Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" atklās jauno koncertu sezonu. Koncerta soliste - perkusioniste Elīna Endzele, diriģents - Andris Poga. 
Sezonas atklāšanas koncertam latviešu komponists, Lielās Mūzikas balvas laureāts, Andris Dzenītis ir radījis jaundarbu "Drone". Par jauno kompozīciju komponists saka: "Angļu valodā Drone, burtiski tulkojot, nozīmē dūkoņa, dūkšana. Šis vārds man likās ļoti atbilstošs pūtēju orķestra metāla un koka pūšminstrumentu ilgstošam un intensīvam skanējumam zemā reģistrā." Skaņdarba instrumentārijā vēl bez pūšaminstrumentiem izmantotas arī elektriskās ģitāras un ritma sekcija.

Savu pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos amerikāņu komponista Džozefa Švantnera pasaules slavu guvušais "Percussion Concerto" - Koncerts sitaminstrumentiem un orķestrim. Koncerta sitaminstrumentu solo atskaņos Elīna Endzele. Šo skaņdarbu Dž. Švantners sacerēja 1994.gadā par godu Ņujorkas Filharmonijas 150.sezonai. Tas ir kļuvis par vienu no populārākajiem un biežāk atskaņotajiem mūsdienu koncertdarbiem, kuru izpildījuši daudzi slaveni perkusionisti visā pasaulē, rādot savu meistarību visdažādāko sitaminstrumentu spēlē.

Sezonas atklāšanas koncerta diriģents - Lielās Mūzikas balvas ieguvējs un Jevgēņija Svetlanova Otrā Starptautiskā diriģentu konkursa laureāts Andris Poga. Koncertā viņa vadībā tiks atskaņota arī britu komponista Filipa Spārka kompozīcija "Celebration" un Leonarda Bernsteina Trīs deju epizodes no mūzikla "On the Town".

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv Biļetes cena no Ls 4 līdz Ls 10. "Biļešu paradīzes" kasēs, uzrādot apliecību, pieejamas atlaides pensionāriem un studentiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)