Banner 980x90

"Šerloka Holmsa dzimšanas dienā" notiks kinofestivāls

Jau otro gadu starptautisko svētku "Šerloha Holmsa dzimšanas diena" laikā Rīgā notiks retrospektīvo filmu kinofestivāls, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē "PR Linija".

Kinofestivāls notiks kinoteātrī K Suns no 4. līdz 9.janvārim ar Rīgas domes, ASV vēstniecības un Latvijas Kultūras attīstības fonda atbalstu.

Par jaunāko festivāla motīvu kļūs pamatsižeta filmu līnija par Šerloku Holmsu – izmeklētāja un viņa uzticamā drauga piedzīvojumi no Amerikas līdz Krievijai. Šoreiz skatītājiem būs jākļūst par lieciniekiem 20.desmitgades pašu spilgtāko detektīvu izmeklējumiem, kas apvīti ar intrigām un noslēpumainiem dažādu laikmetu tēliem.

 Šerloka Holmsa – paša lieliskākā kino vēstures izmeklētāja – tēls uz visiem laikiem ienācis pasaules kinematogrāfā. Katra desmitgade rada jaunu Holmsu, katra ekranizācija atklāj jaunas slavenā detektīva tēla robežas. Piedāvājam ieslīgt šajā interesantajā stāstā!

Festivāla atklāšana notiks galvenajā svētku dienā 4.janvārī, kad pilsētas ielās iznāks simtiem Šerloka Holmsa un citu Konana Doila personāžu līdzinieku, un iezīmē ar Igora Masļeņikova filmu "Šerloka Holma un Doktora Vatsona piedzīvojumi: XX gadsimta sākums" rādīšanu. I.Masļeņikova filmas – tā ir īpaša festivāla tradīcija, jo Rīga kļuvusi par Londonas karalienes Viktorijas laikmeta prototipu šajā slavenajā sāgā. Septiņu gadu garumā no 1979.gada līdz 1986.gadam Šerloks Holmsa kungs dzīvoja Rīgā, Jaunielā, kur sākās un beidzās izmeklētāja un viņa doktora Vatsona piedzīvojumi.

Holmsa filmogrāfijas vēsture aizsākas 20.gadsimta sākumā. Pirmā filma par izmeklētāju "Šerloks Jun." tika uzņemta 1928.gadā, un pats pārsteidzošākais, ka šī filma nebija detektīvs, bet tika uzņemta komēdijas fantastikas žanrā. Šī aina tiks atspoguļota kinofestivāla ietvaros.

Festivāls SHERLOCK HOLMES CINEMA iepriecinās skatītājus ar žanru daudzveidību: no krimināldetektīva līdz ģimenes komēdijai. Festivāla ietvaros skatītāji varēs balsot par 20. gadu labāko ekranizāciju, kurā Šerloka Holmsa tēls ir spilgtākais un tuvākais literārajam pirmavotam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)