Banner 980x90

Šerloks Holms savu 160.dzimšanas dienu svinēs Rīgā

4.janvārī Rīgā trešo reizi notiks pilsētas svētki, kurus pamatoti var nosaukt par starptautiskiem - "Šerloka Holmsa dzimšanas diena", pilsētas informācijas portālam Riga24.lv vēsta mārketinga aģentūras "PR līnija" direktore Irēna Drozdova.

Šis krāšņais un jautrais pasākums, kas apvieno visus slavenā detektīva pielūdzējus, kā parasti sāksies plkst. 13.00 pie Mākslas Akadēmijas. Šeit pulcēsies Holmsa un citu Konana Doila literāro tēlu uzticīgākie sekotāji, lai dotos kostīmu parādes gājienā. Ikdienu svētkus apmeklē vairāk nekā 10000 cilvēku no 10 pasaules valstīm. Labākie tēli saņems vērtīgas balvas, bet pilnīgi visi - tūkstošiem svētku skatītāju mīlestību un sajūsmu. Gājiens norisināsies caur visu pilsētu līdz svētku galvenajai skatuvei Rātslaukumā, kur notiks dalībnieku apbalvošana, angļu šķirņu suņu parāde, koncerts un daudz citu interesantu aktivitāšu bērniem un pieaugušajiem. Svētkus atbalsta Rīgas dome un Rīgas tūrisma attīstības birojs "Live Riga". Organizators - mārketinga aģentūra "PR LĪNIJA".

Visu laiku un tautu izcilākā detektīva popularitātes vilnis pēdējos gados ir burtiski pārpludinājis pasaules kino industriju. Šeit jāmin režisors Gajs Riči, kurš manierīgos varoņus pārvērtis īstās Holivudas zvaigznēs, britu aktieris Benedikts Kemberbečs, kurš radījis mūsdienīgu, tomēr īsti Konan-Doiliski intelektuālu tēlu, un krievu piedzīvojumu remeiks, kurā lomas atveido Bojarskis un Paņins. Rīga, kas pēc I. Masļeņņikova slavenās filmas kļuva par dižā detektīva dzimto pilsētu, šo pasaulē aktuālo virzienu atbalsta ar unikālu pasākumu - svētkiem "Šerloka Holmsa dzimšanas diena".

"Mūsu svētki bija iecerēti kā līksms, interaktīvs pasākums, kas piesaistīs tūristus un Latvijas iedzīvotājus aktīvai līdzdalībai kostīmu parādes gājienā un dažādās radošās aktivitātēs,"   stāsta projekta "Šerloka Holmsa dzimšanas diena" direktore Vladislava Galkina. Mēs cenšamies veidot piesātinātu un daudzveidīgu programmu, lai svētku pasākumos iesaistītu plašu auditoriju. Tādēļ šajā svētku dienā sirdij tuvu izklaidi varēs atrast gan mūsdienu Holmsa pielūdzēji, kuri, tērpušies kostīmos, dosies gājiena caur visu pilsētu, gan slavenās I. Masļeņņikova filmas cienītāji, kuriem būs organizētas īpašas ekskursijas pa filmas uzņemšanas vietām, gan kinomāni, kuri svētku laikā varēs apmeklēt kinofestivālu, "Sherlock Holmes Cinema", gan estēti, kuriem būs atvērts retro fotosalons, gan suņu mīlētāji, kuri varēs vērot unikālu suņu parādi. Turklāt mēs gatavojam arī pārsteigumus."

Dalībnieku iepriekšēja reģistrācija notiks svētku interneta vietnē: www.holmes.lv un svētku interneta lapā facebook.com/SherlockHolmesBirthdayRiga, kā arī tieši pirms gājiena organizatoriskajā punktā pie Mākslas akadēmijas ieejas. Visiem dalībniekiem, kuri pretendē uz balvu, obligāti jāreģistrējas, iesniedzot fotogrāfiju, personas datus un tēla aprakstu. Uzvarētājus noteiks autoritatīva žūrija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)