Banner 980x90

Sestdien notiks sportiska diena krūšu veselībai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ik gadu Krūšu veselības dienā, ko organizē krūts vēža pacienšu atbalsta biedrība "Vita" un Latvijas Basketbola savienība, pulcējas cilvēki, lai svinētu dzīvi, labi pavadītu laiku un piedalītos aktivitātēs, kas veidotas, lai veicinātu sieviešu rūpes par krūšu veselību.

Kā pilsētas informācijas portālam Riga24.lv pastāstīja pasākuma rīkotāji, šogad, 28.maijā, pirmo reizi pasākuma vēsturē ikvienam būs iespēja sacensties ar Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājām Guntu Baško – Melnbārdi, Zani Teilāni un Aiju Putniņu, metot soda metienus, taču, kā odziņa visam, – iespēja aprunāties ar leģendāro sieviešu NBA spēlētāju, basketbola treneri un ASV sporta vēstnieci Sjūzenu Viksu. Tāpat Krūšu veselības dienā šogad varēs sastapt pacientu organizācijas, kas sniedz atbalstu sievietēm, kuras skāris krūts vēzis.

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību krūšu veselībai, ik gadu maijā norisinās Krūšu veselības diena, kuras ietvaros Brīvības pieminekļa pakājē tiek īstenotas dažādas izklaidējošas un izglītojošas aktivitātes, tostarp par tradīciju kļuvušais rozā lentītes gājiens "Ejam kopā, lai dzīvotu!", kas rezultēsies kopīgā labdarības basketbola spēles vērošanā starp Latvijas un Jaunzēlandes sieviešu basketbola izlasēm "Arēnā Rīga".

Pie Brīvības pieminekļa ikvienam būs iespēja satikt pacientu atbalsta organizācijas – krūts vēža pacienšu atbalsta biedrību "Vita", onkoloģisko pacientu atbalsta biedrību "Dzīvības koks" un Rozā vilciena labdarbības fondu, kas sniedz neatsveramu psiholoģisku un nereti arī prakstisku palīdzību gan vēža pacientiem, gan viņu tuviniekiem.

Dienas plāns:

Jau no plkst.13.00 pie Brīvības pieminekļa paredzēta atraktīva iesildīšanās pirms oficiālās pasākuma atklāšanas, ko vadīs kampaņas "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!" vēstnese Vija Tirzmale.

No plkst.14.00 līdz 15.30 norisināsies pasākuma oficiālā daļa, kuru vadīs kampaņas patronese Baiba Sipeniece. Kā ierasts būs svinīgas uzrunas, kā arī mūziķu priekšnesumi. Šogad mūs priecēs grupa Elektrofolk, dziedātāja Elza Rozentāle, mākslinieks Andris Kivičs, kā arī mūziķe Guna Pūcīte.

No plkst.13.00 līdz 15.30 ikviens varēs piedalīties sportiskās aktivitātēs, kas veidotas sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju. Būs pieejami vairāki fizisko aktivitāšu punkti ar iespēju uzstādīt rekordu, piemēram, lekšanā ar lecamauklu, vingrošanā ar rinķi, nūjošanā un citos jebkuram vecumam draudzīgos sporta veidos.

Šajā laikā darbosies arī pacientu organizāciju teltis, krūšu pašpārbaudes punkts, kurā speciālistu pavadībā būs iespēja iemācīties pareizi veikt krūšu pašpārbaudi, bet sievietēm no 50 līdz 69 gadu vecumam būs iespēja pārbaudīt krūtis mobilajā mamogrāfā (vietu skaits ierobežots). Tāpat bez maksas varēs nosūtīt pastkarti sev svarīgai sievietei mobilajā pasta stacijā, kā arī paviesoties Happy bērnu stūrītī, kurā bērniem būs iespēja rotaļāties un vecākiem pārtīt mazuli tam piemērotos apstākļos.

Plkst.15.30 pozitīvā atmosfērā dosimies gājienā "Ejam kopā, lai dzīvotu!" (Brīvības piemineklis – "Arēna Rīga"), priecājoties un novērtējot ikvienas sievietes rūpes par krūšu veselību. Pēc gājiena kopīgi vērosim labdarības spēli starp Latvijas un Jaunzēlandes sieviešu basketbola izlasēm "Arēna Rīga". Spēles sākums plkst.17.15, bet pirms tam kopā ar Elizabeti Zagorsku dziedāsim Latvijas himnu.

Krūšu veselības diena 28.maijā tiks atzīmēta jau sesto reizi. Visos pasākumos ieeja ir bez maksas. Lai piedalītos gājienā "Ejam kopā, lai dzīvotu!", aicinām ikvienu dalībnieku reģistrēties pie Brīvības pieminekļa esošajā teltī, kas ļaus piedalīties balvu izlozē basketbola spēles starplaikā.

Plašāka informācija par kampaņu "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!" www.parbaudikrutis.lv  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)