Banner 980x90

Sestdien talkošana norisināsies teju 1400 vietās visā Latvijā

Rīga, 26.apr., LETA. Gatavojoties ikgadējai Lielajai talkai, iedzīvotāji interneta vietnē "talkas.lv" līdz ceturtdienas plkst.14 pieteikuši 1389 sakopjamās vietas visā Latvijas teritorijā, aģentūru LETA informēja Lielās talkas rīkotāju pārstāvis Kristap Greckis.

Šogad Lielā talka notiks 27.aprīlī un tajā cilvēki ne tikai tiek aicināti vākt atkritumus, bet atkritumus uzreiz arī šķirot.

"Domājot par Latvijas nākamajiem 100 gadiem, šogad vēlamies talkas tradīciju pacelt jaunā kvalitātē, galvenokārt akcentējot sabiedrības izglītošanu, kā arī informēšanu par pasaules norisēm vides jomā, jo Latvija nevar dzīvot atrauti no visas pasaules. Vēl jo vairāk - mēs esam viena no tām pasaules valstīm, kas vides sakopšanas jomā var radīt piemēru citām pasaules valstīm," aicināja Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Desmit gadu garumā Lielajā talkā kopumā ir piedalījušies aptuveni 500 000 dalībnieku, un talkojuši latvieši arī citās pasaules valstīs. Atkritumu daudzums, salīdzinot ar 2008.gadu, samazinājies vairāk nekā par pusi, klāstīja Lielas talkas rīkotāji.

Pēc Lielās talkas sabiedrisko attiecību pārstāves Andas Treijas paustā, daudzviet pašvaldību teritorijās vairs nav atrodami atkritumi, tāpēc talkas vietās tiek organizētas apkārtnes labiekārtošanas un koku stādīšanas talkas. Viņa norādīja, ka šie fakti ir apliecinājums tam, ka Lielā talka ir konsekventi virzījusies izvēlētā mērķa - tīras un zaļas valsts virzienā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)